MENÜ

Türkiye Kupası'na Volkan Demirel damga vurdu

Türkiye Kupası’nda finalin adı Başakşehir-Konyaspor oldu ama yarı finallere Volkan Demirel damgasını vurdu.

Türkiye Kupası'na Volkan Demirel damga vurdu

Türkiye Kupası’nda finalin adı Başakşehir-Konyaspor oldu ama yarı finallere Volkan Demirel damgasını vurdu. Volkan Babacan penaltıyı kaçırınca, final şansı Fenerbahçe’nin ayağına geldi. Topun başına kaptan geçti. Tribünlerin ‘Ooooo’ sesleri eşliğinde hareketlenen Volkan Demirel, öyle kötü bir vuruş yaptı ki... Söylenecek tek şey, “Penaltı işte böyle atılmaz” oldu.

Başakşehirliler dalga geçti!

Maç sonu Başakşehirli futbolcular geceye damgasını vuran penaltıyla dalga geçti! Attamah, Volkan Demirel’in topa gelişini ve vuruşunu taklit ederken, Volkan Babacan arkadaşının bu hareketleri karşısında kahkaha attı. Diğer futbolcular da birbirine Volkan’ın vuruşunu hatırlatıp gülen yüzlerle soyunma odasına girdi.

Fenerbahçe - Real Madrid maç sonucu: 84-75

‘Çok rahattım, çime takıldım’

Volkan Demirel, kaçırdığı penaltının ardından büyük bir üzüntü yaşamıştı. O anları arkadaşlarına anlatan tecrübeli file bekçisi, “Hiç stres altında değildim. Aksine, çok rahattım. Golü attığımda finale çıkacağımızın bilincindeydim. Ancak zeminin azizliğine uğradım. Tam vururken, çime takıldım. Bu nedenle çok kötü bir vuruş gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı. Volkan, taraftarlardan ve camiadan özür dileyerek, “Önümüzdeki sezon her şey çok farklı olacak” sözünü verdi.

Antrenmanlarda forvet oynuyor!

Kaptanın çok kötü bir vuruş yapmasına en çok takım arkadaşları şaşırdı. Bunun nedeni, Volkan Demirel’in idmanlarda zaman zaman forvette oynaması ve şık golleriyle herkesten alkış alması. Tecrübeli kalecinin antrenmanlarda klasını konuştururken, seri penaltı atışlarında böyle bocalaması, Fenerbahçeli futbolcular arasında şaşkınlıkla karşılandı.

Futbol literatürü yeni bir kelime kazandı: Volkanka

EURO 1976 finalinde Batı Almanya ile Çekoslavakya karşı karşıya gelmiş, 2-2 biten maç penaltı atışlarına gitmişti. Çekler’in yıldızı Panenka, adıyla özdeşleşen ‘kalenin ortasına aşırtma vuruş’ yaparak kupayı getirmişti. Sosyal medyada önceki akşamın en çok konuşulan konusu Volkan’ın kaçırdığı penaltıydı. Yorumlarda Panenka’ya atıfta bulunularak, ‘Volkanka penaltısı’ esprileri yapıldı.

Muslera avlamıştı!

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi, 2011-12 sezonunun son haftasında oynanan Manisaspor maçında, tribünlerin isteğiyle takımının kazandığı penaltıda topun başına geçmişti. Muslera klas bir vuruşla, o dönem Ege temsilcisinin kalesini koruyan Volkan Babacan’ı ters köşeye yatırarak golünü atmıştı.

En golcü kaleciler

Sao Paulo ve Brezilya Milli Takımı’nın yıllarca kalesini koruyan Rogerio Ceni, frikik ve serbest vuruşlardan toplamda 131 gol atarak dünyanın en skorer file bekçisi olarak tarihe geçti. Türkiye’de ise Kayseri ve Bursaspor forması giyen Bulgar kaleci Dimitar İvankov da penaltı golleriyle hafızalarda yer etmişti.







Haberin Devamı
YORUM YAZ