MENÜ

Nida Eliz Üstündağ: "İstiklal Marşı'nı söylemek benim için büyük gurur

4. İslami Dayanışma Oyunları yüzme branşında kadınlar 200 metre kelebek finalinde altın madalya kazanan milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ İstiklal Marşı’nı dinletmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.

Nida Eliz Üstündağ: "İstiklal Marşı'nı söylemek benim için büyük gurur

Azerbaycan’daki yarışlara katılan Nida Eliz Üstündağ, AAmuhabirine yaptığı açıklamada, aldığı altın madalya, hedefleri ve yüzme takımının oyunlardaki başarısı hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkent Bakü’deki oyunlarda, yarıştığı tek kategori olan 200metre kelebek yüzme finalinde 2.11.78’lik dereceyle birincilik elde eden Üstündağ, sezon ortasındaki bir yarışta yaptığı derecenin iyi sayılabileceğini belirtti.

Yarış sonrası yapılan madalya töreninde Türk bayrağını göndere çektirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden milli yüzücü, "İstiklal Marşı’nı söylemek benim için büyük gurur. Ülkemeİstiklal Marşı’nı ilk kez burada dinlettim. Umarımönümüzdeki yarışlarda da böyle devam edeceğim. Bunu hedefliyorum." dedi.

Daha iyi olmaya gayret ettiğini aktaran 20 yaşındaki yüzücü,"En iyi derecemi yüzemesem de elimden geleni yaptım ve birinci oldum." şeklinde konuştu.

"Dünya şampiyonasında final yaparsam çok güzel olur"

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 200 metre kelebekte 2.10.02 ile en iyi derecesini yapan Nida Eliz Üstündağ, 14-30 Temmuz tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek dünya şampiyonasında finale çıkmak istediğini kaydetti.

Önünde küçük çaplı yarışlar olduğunu vurgulayan milli yüzücü, "Öncesindeki büyük yarış olan dünya şampiyonasında final yaparsam çok güzel olur. Sonra da Tokyo 2020’ye konsantre olacağım." değerlendirmesini yaptı.

Oyunlarda yüzme branşında 26 altın, 18 gümüş ve 13 bronz olmak üzere 57 madalya kazanan milli takımda yer alan Üstündağ, "Asıl rakiplerimiz Avrupa ülkeleri. Burada takım en iyi derecelerini yüzünce en çok madalyayı kazanmamız da kaçınılmaz oldu." ifadelerini kullandı.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda 57 madalya kazanan Türkiye,sona eren yüzme müsabakalarını birinci sırada tamamladı.

2013’te Endonezya’da düzenlenen 3. İslami DayanışmaOyunları’nda da boy gösteren milliler, yüzmede 31 madalya elde etmiş ve Malezya’nın ardından ikinci sırada yer
almıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ