MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Perşembe İzmir at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

18 Mayıs Perşembe İzmir at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

FAİR MONT gönlümü alır


Yazar: Gökhan Yalçınkaya

1.AYAK:İlk yarışlarını önemsemediğim GÜLE GÜLE ile ABİ DEVRAN ikilisine önde eşit şansı veriyorum. Bunlardan GÜLE GÜLE, ilk yarışında ters İzmir pistini hemen kavrayamadı, 600’lere akılırken en dışarıda en gerilerdeydi, nerden baksanız 5 boy orda gitti, sonrasında at toparladı bindirdi, ama nefes yetmedi, 150 civarlarında dama dedi, ne önü yakalayabildi ne arkadan gelenlere direnebildi. GÜLE GÜLE, ise trafik problemleri çekti, iki kez çok ciddi kulvar daralması yaşadı ona rağmen bana göre tabelası tatminkardi. Yani her iki at da buram buram yarış acemiliği çekti, artan koşu tecrübeleri ve uzayan 200 metre mesafede daha önlerde bitirmeleri yüksek ihtimaldir. Tuttuğum diğer taylardan da BELÇİM, SANAY, ABİ DEVRAN, DÜNYA TATLISI çime ilk kez çıkacaklar, bakalım hangisi tutacak? bir kez görmeden yorum yapmak istemiyorum.

2.AYAK:Koşuları üst üste gelince son startında beni biraz dinlendirin modunda vasat bir yarış yapan WEMBLEY FIRTINASI, bu kez 3 hafta istihrat edildi, bu duruma olumlu tepki verip mesafeye yatkınlığıyla genel puanlamada sürpriz yapabilir, ama benim favorimdir. Yakın ara koşacak olmasına rağmen tırnağının ucunda olan, ayrıca ilk kez çıkacağı 2000’i lehine gördüğüm, ki GAZİ ŞAMPİYON’u ‘’RENK’’ in de anneden kardeşi konumundaki BARBARIAN ile formunda önemli gelişmeler gözlenen 4 kilo daha düşen mesafe de tutacak görüntüsü veren BİNGÖLLÜM ikilisi ilk planda rakip gördüğüm atlar olup, son yarışında ilk kez çıktığı 2000’de tatminkar bir yarış yaparken beğenimi kazanan KALIMITA, son iki startında GRUP ve Kısa Vade koşan, bunlarının sonuncusu aradan sonra olan, bu kez hem grup müsaitleşip hem nefesi düzene bindiren TATARINOĞLU, yakın markajımda olduğunu takipçilerimin bildiği ve getirene kadar vazgeçmeyeceğim ADIVAR, çim piste ilk kez çıkacağı için soru işareti olarak nitelendirdiğim terslik yapma ihtimali bulunan NALDÖKENLİ GAKGOŞ bütçeler dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

3.AYAK:KABAKÇI’nın son padok görüntüsüne bayıldım, yarış totosu aldatmasın, düzlükte 3.ydü, bir ara içerde kapandı, sonra at arttıramayınca jokeyi enseye bastı, kısalan 400 metre mesafede yüksek bir ganyanla vurabilir. Yine çok uzun süredir takibimde olan AĞACEMAL, zaman zaman ters yarışlar yapan SÜRMELİ SULTAN, aradan sonra yarış görüp bu kez daha iyi yerlerde olacağını düşündüğüm CANAKIR, son startında düzeldim havası veren DİNAMİK, rakip sıralamamdır.

4.AYAK:DEMİRBABA, TEKİNER, CEVİZ, ARMİNYILDIZI, VİRTUS öne çıkardığım taylardır.

5.AYAK:Geçen yarışında sizlere banko önerdiğim o gün 6.5 ay aradan sonra koşan, yarışın en can alıcı yerlerinde nefes yönünden buram buram sıkıştığını arttıramayarak gözüme sokan, geçen sene GAZİ’de boy gösterme şerefinde bulunmuş FAIR MONT’un bu kez gönlümü almasını bekliyorum, yine bankomdur.

6.AYAK:Takipten vazgeçmediğim TOLGAHAN’ın nihayet bombayı patlattığı son yarışında kaymağını yedim. Saolasın oğlum. Yine favorimdir. Pisti yadırgarsa SMOOTH CANDY devreye gireceğini düşündüğüm isimdir.

10,7,8,11,6,9 // 4,2,11,13,5,10,6 // 4,16,5,13,3 // 2,5,7,6,11 // 8 // 9,6

Haberin Devamı
YORUM YAZ