MENÜ

Burcu, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda iddialı

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 19 Mayıs Cuma günü Bulgaristan’da düzenlenecek ikinci ayağında kadınlar birincisi olarak kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.

Burcu, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda iddialı

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 19 Mayıs Cuma günü Bulgaristan’da düzenlenecek ikinci ayağında kadınlar birincisi olarak kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. Burcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye Ralli Şampiyonası, gazetecilik ve televizyonculuk kariyerinin yanı sıra yakın zamanda yayımlanacak kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şampiyonanın ikinci etabında mücadele edecek tek kadın ekibin kendileri olduğuna dikkati çeken 36 yaşındaki sporcu, şunları kaydetti:

"Türkiye Ralli Şampiyonası hem Türkiye Şampiyonası’na hem de Bulgaristan Şampiyonası’na puan verecek. Aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası’nın bir ayağı. Şampiyonaya katılan tek kadın ekip biziz. Burcu Çetinkaya Bucak-Emire Cantürk Eren ikilisi olarak önemli bir hedefimiz var. Yabancı rakiplerimizi geride bırakıp kadın pilotlar birincisi olarak kupayı kaldırmak istiyoruz. Bunun haricinde aynı zamanda bir kadın pilotlar şampiyonası var. Kadın pilotlar birinciliğinde de Türkiye’den katılan tek kadın pilot benim. Burada alacağımız puanlar Türkiye Şampiyonası için değerli. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Milli sporcu, öncelikli hedefinin kadınlar birinciliği olduğunu vurgulayarak, "Bir de takımlar birinciliği var. Bu yarışa beş tane otomobilde giriyoruz. Takımlar birinciliğinde de beş otomobilden oluşan ekip olarak birinci sıradayız ama az fark var. Dolayısıyla bu yarışta da puan alarak takıma katkıda bulunmak istiyoruz. Kadınlar birincisi olarak aynı zamanda genel klasmanda da bir derece elde edersek, o zaman erkekler arasındaki takımlar birinciliğine de katkıda bulunabiliriz. O yüzden de bunu değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Tecrübenin getirdiği avantajlar var"

Burcu Çetinkaya Bucak, bu sporun kendisine çok şey öğrettiğini belirterek, yıllar geçtikçe daha fazla tecrübe kazandığını dile getirdi. Sadece sporla uğraşmak istediğini ancak kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için ayrıca farklı bir işte de çalıştığını aktaran milli rallici, sözlerine şöyle devam etti: "Gönül isterdi ki sadece sponsorlukla sporumu yapabilseydim, rahat bir ortam olsaydı. Maalesef gerçekler böyle değil. Bir sene spordan para kazanıp diğer sene spor için para harcamam gerekiyordu. Bütün kariyerim boyunca, kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için bir işte çalışmam gerekiyordu. Kaybetmeye hiç tahammülü olmayan bir insandım. Çok kazandım çok başardım ama aynı zamanda kaybetmeyi de öğrendim. Bu sporu çok seviyorum ama şöyle bir şey var; bazen dağın tepesinde ellerimiz toz toprak içinde lastik değiştirirken ’Ya bizim burada ne işimiz var’ hissi geliyor. Ancak artık tecrübenin getirdiği avantajlar var."

"Erkek egemen bir iş yapıyoruz"

Çetinkaya Bucak, erkeklerin ruhuna daha uygun ve erkeklerin egemen olduğu zor bir iş yaptıklarını kaydetti. Ralli sporu ile farklı alanlarda kendini geliştirme fırsatı bulduğuna değinen Burcu, "Gazetecilik, televizyonculuk ve ralli, hepsi aslında esnek ve hayatıma ayak uydurabilen işler. Gazetede röportajlar yaptım, otomotiv sayfaları hazırlamaya başladım. Şu an benim için röportajlar daha da çok tat verici. İnsanların kalbine dokunan hikayeleri yakalamaya çalışıyorum. Yoksa hepsini bir arada götürmek de çok zorlanırdım. Erkek egemen bir iş yapıyoruz. Erkeklerin ruhuna daha uygun bir iş. Bu sporu çok sevdiğim için böyle tutkuyla yapıyorum. Manevi anlamda sabretmeyi, mücadele etmeyi öğrendim. Evlendikten sonra devam ettim ama hamile kaldıktan sonra kısa bir ara vermiştim. Anne olduktan sonra sadece bir yarış yaptım. Şimdi tekrardan direksiyona geçtim." yorumunu yaptı. Burcu Çetinkaya Bucak, tecrübelerini ve tanık olduğu yaşam hikayelerini içeren bir kitap yazmak istediğini de anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yazmak istediğim bir kitap var. Hayat hikayelerinden oluşan ve oldukça iyi bir yol kat ettim. Aslında yayın evi arıyorum. Bundan sonra beni bir de yazarlık konusunda görebilirsiniz. Ralli demek; çok büyük bir tutku yarış ama sadece yarışta da sınırlı kalmıyor. Çokta güzel insanlar tanıyoruz. Çok güzel yerlerden geçiyoruz, bir gezgin oluyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ