MENÜ

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Kocaeli at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

16 Mayıs Salı Kocaeli at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

BABADÖKER kendini affettirir

1.AYAK:4 gün önce Bursa’da ‘’Batman Aslanı’’ gibi bu grupla mukayese etmeyeceğim iyi bir kum atına geçilen SULTANBATUR, yakın ara koşacak olmasına rağmen bu tip durumlara alışık bir safkan olup, mesafe tutan yapısıyla kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. Rakip gördüğüm iki at var; geçen yarışında Başkent’de bir kez daha maiden olduğu çimde denenip tutmayan, yeniden sevdiği Kartepeye dönen, daha önce burda 1900’de kazanma tecrübesi bulunan PEKSOYUNOĞLU ile Ankara’nın en formda arap atlarından ‘’BERRAK’’ arkasına yaptığı boşluk ikinciliğinin bu rakiplerine yeterli kanaatinde olduğum, pilotuyla da uyumu çok iyi olan ÖZBİLGİN ikilisidir.

2.AYAK:RED ANGEL’ı Adana’dan yakından tanıyorum, kısa ve orta mesafeli özellikle süratli giden yarışlarda çok kaymak yedirir, yedirdi de. Bu tip kilolarla koşmaya alışkın kuvvetli safkan ideal koşullarında favorimdir. AYTEMİZ, Kartepede farklı koştuğunu son yarışında sizlere dile getirmiştim, öyle de oldu, sentetik pistte tutmayan çabuk safkan buraya yeniden dönünce yem kenteri yaptı, mesafenin 200 metre uzaması bir şey değiştirmez, formda ata kılıç çekilmez. FORTE, son dönemde istikrarlı yarışlar yapıyor, 2 hafta önceki yarışında at 61.5 kilodan olumsuz etkilendi, bu kez sıkleti normale bindi, kendini unutturdu, tam mesafesinde tatlı bir sürpriz gerçekleştirebilir. DOCTOR HOUSE, 2 aydır takibimde, bu atı bir yerlere not edin diye üstüne basa basa söylüyorum, zaten Bursa’da yakın zamanda bir yarışı vardı 25 lira ganyanla ‘’Wind Runner’’ arkasında ikinci olmuştu, o gün son ayakta kazansaydı, elimde altılı dışında bir dünya oyun vardı, beni 2 sene ileriye atardı, bu aralar üzerimde var bir uğursuzluk aldı başını gidiyor, bakalım ne zaman kırılma noktası olacak. SPORTING, işlerini incelediğimde dereceleri toparlanmışa işaret ediyor, grupta mesafede en iyi bitiriş derecesine sahip ismi olup, kollanmalıdır. AĞAEFENDİ, İstanbulda 6 ay aradan sonra koştuğu yarışında nefes yönünden sıkıştı, artan kondüsyonuyla daha çok sevdiği Kocaeli pistinde yarışın bombasıdır.

3.AYAK:Dört tane kaçak atın olması ibreyi KORALAY ile SİBİRYALI ikilisine çevirmekte olup, henüz maiden olduğu çimdeki son startını önemsemediğim, burda uzunda 5 kez kazandığını dipnot olarak hatırlatmak istediğim KIZILHAN’da şans verdiğim bir diğer isimdir.

4.AYAK:ARTİST EMRE’nin zamanı geldi, bende genel gibi hemfikirim. Ama burda bu, diğer ayakta bankom gelirse altılı cılızlaşır, o bakımdan TUTARLI, AÇIK KIRMIZI,MÜSLÜM OĞLU’nuda ekliyorum.

5.AYAK:Verdiği 2 aylık tedavi sürecinin ardından bu yarışa noksansız hazırlanan, Ülkemizin kısa kumdaki en iyi beş atından biri olduğunu düşündüğüm BABADÖKER, dinçlikle bir solukta bitirip, ağır favori çıktığı son yarışında yarattığı hayal kırıklığını unutturacağı kanaatindeyim.

6.AYAK:Denk yarış. ZİLLİ, ZAMANIN HARİKASI, ÇERMİ KHAN, ANILBEY, DESTİÇAĞ, AKÇEŞME, DİNÇBEY sıralamamdır.

1,2,3 // 1,13,7,14,5,12 // 2,4,1 // 1,6,5,3 // 1 // 14,13,3,6,1,9,10

Haberin Devamı
YORUM YAZ