MENÜ

Göller için ışık Burdur'da yakıldı

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Göller Arası Basketbol Turnuvası, 13-14 Mayıs'ta gerçekleştirilen görkemli bir organizasyonla sona erdi.

Göller için ışık Burdur'da yakıldı

14 ilden yaklaşık 200 sporcu ve belediye çalışanının katıldığı turnuvada K.Çekmece Belediyesi şampiyon oldu. Turnuvada ikinciliği Tuz Gölü, üçüncülüğü ise Abant Gölü takımları elde etti. Dereceye giren takımlara madalya ve kupalarının yanı sıra Enderspor tarafından hediye setleri dağıtıldı. Turnuvanın büyük ödülü olan 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası seyahati ise Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından yine ilk 3'e giren ekiplere takdim edildi.

Yürüşüyle başladı

Organizasyonun açılış gününde kortej yürüyüşüne katılan Basketbol dünyasının ünlü isimleri, eski milli oyuncu Ermal Kurtoğlu, ünlü yorumcu İsmet Badem, Galatasaray Basketbol kulübü eski yöneticisi Murat Özyer ve TBF Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak daha sonra turnuva alanına gelerek ulusal basın karması ile bir gösteri maçı yaptı. Ermal Kurtoğlu’nun art arda attığı üçlüklerle yıldızlaştığı maçı Ünlüler takımı, 21-18 kazandı.

Göle su kattılar

Projenin asıl amacı olan Göllerimizdeki çevre sorunlarına dikkat çekme olgusu ise organizasyon sonunda düzenlenen Göl Kardeşliği etkinliği ile taçlandırıldı. 14 Göl şehri temsilcisi kendi şehirlerinden getirdikleri göl sularını Burdur Gölü'ne boşaltarak Göl Kardeşliği Sosyal Sorumluluk Projesini de başlatmış oldular.

Birçok önemli konuya dikkat çekmek adına anlamlı projelerin ardı ardına gerçekleştirildiği projede Engelliler Haftası kapsamında Özel Spocularımız, Başkan Ali Orkun Ercengiz ile birlikte hünerlerini sergiledikleri gösteri maçına çıktı. Yine 14 Mayıs Pazar Anneler gününde, sağlık ve spor temalı bir etkinlik daha gerçekleştirildi.

Akrobasi - dans gruplarının nefis şovları, gösteri maçları, renkli standları, kadın-çocuk etkinlikleri ve nefesleri kesen rekabet dolu maçlarıyla tam bir festival havasında gerçekleştirilen turnuva önümüzdeki yıl dünyanın dört bir yanından davet edilecek göl şehrinin katılımıyla uluslararası platforma taşınarak, Uluslararası Göl Turnuvası ismiyle gerçekleştirilecek.

Bir salon yapıldı

Organizasyonda ile birlikte Burdur belediyesi tarafından Burdur Gölü kenarına yaptırılan FIBA standartlarındaki iki açık basketbol sahası da basketbolun sevdirilmesi amacıyla Burdur halkının hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ