MENÜ

Gheorghe Hagi: Türk halkı bizim başarımızla gurur duydu

17 Mayıs Galatasaray Bayramı nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul'a gelen efsane Gheorghe Hagi; 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki gösteri maçında bir kez daha Galatasaray forması giyecek. Romanya'dan Gheorghe Popescu ve Adrian Ilie ile birlikte İstanbul'a gelen Hagi, GSTV'den Deniz Gülen'in sorularını yanıtladı.

Gheorghe Hagi: Türk halkı bizim başarımızla gurur duydu

Sahibi olduğu ve teknik direktörlüğünü yaptığı Viitorul Constanta'nın Romanya şampiyonu olması ile ilgili konuşan Gheorghe Hagi, "Takımı kurduktan 7 yıl sonra inanılmaz bir şey başardık. Sezon başında böyle bir düşüncemiz yoktu ama inanılmazı başardık. Akademiden gelen; takımın yüzde 70'ini oluşturan ve 22 yaş ortalamasına sahip olan bir takımla Romanya'nın şampiyonu olduk. Stadımız küçük ama özel; Köstence bölgesindeki tek başarı. Futbolu da böylece şehre aşılamış olduk. Bundan sonraki hedefimiz de yine oyuncu yetiştirmek. Akademinin de amacı buydu zaten. Büyümek için adım atmaya devam edeceğiz. Milli takıma zaten oyuncu gönderiyoruz; orası için de iyi bir kaynağız. Türkiye'de çok güzel işler yaptım; izler bıraktım. İstanbul'a her geldiğimde de kendimi çok iyi hissediyorum. Romanya'da şampiyon olduğumuz gün de Türkiye'den gelen desteği hissettim" ifadelerini kullandı.

GSTV muhabiri Deniz Gülen'e 17 Mayıs 2000'de kupayı birlikte kaldırdığı eski arkadaşları ile Florya'da yeniden bir araya geleceği için mutluluk duyduğunu söyleyen Hagi sözlerine şöyle devam etti: "İnanılmaz anlar yaşamıştık. Oyuncular, yöneticiler ve taraftarlar. Bana kalırsa Türk halkı bizim başarımızla gurur duydu. Kendimizi Avrupa'nın en güçlü insanları olarak hissettik. Yarın eski takım arkadaşlarımı, yöneticileri görmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Umarım bu başarılar tekrarlanır. Florya'ya tekrar ayak basmak benim için özel bir duygu çünkü burada kendi kendimi daha da geliştirdim. Arkadaşlarımla görüşmek büyük mutluluk olacak. Yaş olarak ilerliyoruz; arkamızdan çocuklarımız geliyor. Tarih yazdığımız için mutluyuz. 17 Mayıs 2017 de benim için özel bir an, özel bir mutluluk olacak."

Haberin Devamı
YORUM YAZ