MENÜ

Ekaterina Avramova: Umarım Tokyo 2020'de finale kalırım

Milli yüzücü Ekaterina Avramova, "Londra 2012’de tecrübe kazandım, Rio 2016’da seriyi geçtim, umarım Tokyo 2020’de finale kalırım" dedi.

Ekaterina Avramova: Umarım Tokyo 2020'de finale kalırım

4. İslami Dayanışma Oyunları yüzme branşında kadınlar 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde altın madalya alan Bulgar asıllı milli yüzücü Ekaterina Avramova bu oyunlara katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki yarışlara katılan 25 yaşındaki milli yüzücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı madalyalar, yüzme takımının başarısı ve Tokyo 2020 hakkında değerlendirmede bulundu.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda, yüzme branşında kadınlar 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde altın madalya elde eden Avramova, buraya iyi hazırlanarak geldiğini ve daha fazla madalya kazanmak istediğini belirtti. Azerbaycan’a ilk kez gelme şansı bulduğunu ve yarışların yapıldığı su sporları merkezini çok beğendiğini ifade eden milli yüzücü, "Bu oyunlara katıldığım için çok mutluyum." dedi. Türkiye’de yüzme sporunu geliştirmek için son yıllarda çok çalıştıklarını ve burada kazanılan madalyaların bunun neticesi olduğunu aktaran Avramova, "Aramıza genç arkadaşlar katıldı ve her geçen gün derecelerini geliştiriyorlar. Takım olarak Tokyo 2020’ye odaklandık." ifadelerini kullandı.

Ekaterina Avramova, katıldığı iki olimpiyatta tecrübe edindiğini belirterek Tokyo 2020’de en iyi derecesini yapmak istediğini vurguladı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın kendisi için uzun dönemli bir hedef olduğunu söyleyen milli sporcu, "Londra 2012’de tecrübe kazandım, Rio 2016’da seriyi geçtim, umarım Tokyo 2020’de finale kalırım." şeklinde konuştu.

"Türkiye’ye birincilik getirmek istiyoruz"

Yüzme branşında 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde Ekaterina Avramova’nın ardından ikinci olarak iki gümüş madalya kazanan Halime Zülal Zeren ise Türkiye’ye yüzmede birincilik getirmek istediklerini ifade etti. Bakü’deki oyunlarda en fazla madalyanın yüzme branşında alınacağına inandığını belirten Zeren, "Kalabalık bir takımla geldik ve herkes birbirini çok destekliyor. Türkiye’ye birincilik getirmek için çok çalışıyoruz. 4 sene önceki 3. İslami Dayanışma Oyunları’na göre takım olarak daha iyi gidiyoruz." değerlendirmesini yaptı.Şubat ayında sakatlık geçirdiği için fiziksel olarak tam hazır olmadan buraya geldiğini söyleyen milli yüzücü, "Bir aylık antrenmanla geldim yine de madalya kazanmayı başardım." açıklamasında bulundu.Oyunlar bittikten sonra çalışmalarına ABD’de devam edeceğini belirten 22 yaşındaki sporcu, "2016’ya gidemedim ama inşallah ülkemizi Tokyo 2020’de temsil edeceğim." diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ