MENÜ

Ayvalıklı taekwondo sporcularından Almanya'da büyük başarı

Ayvalık Spor Kulübü Taekwondo sporcularından Emir Can YAPICI ve Onur KOÇ Almanya’nın Stuttgart ve Berlin şehirlerinde 29-30 Nisan ve 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılan Uluslar arası Taekwondo şampiyonalarında 3 Birincilik ve 1 Üçüncülük alarak çok güzel bir başarı elde ettiler.

Ayvalıklı taekwondo sporcularından Almanya'da büyük başarı

Her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan Uluslar arası şampiyonalara Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ayvalık Spor İlçe Müdürlüğü, sponsorların destekleri ve kendi imkanları ile katılan Taekwondocularımız yine kendilerine olan güveni boşa çıkartmayarak çok güzel bir başarı elde ederek Ayvalık ilçesinin ve Balıkesir ilimizin gururu oldular.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwondo salonunda çalışmalarını sürdüren sporcularımız İlk olarak 7 ülkeden 380 sporcunun mücadele ettiği Stuttgart / Nagold 24.International Schwarzwald Open şampiyonasına katılan sporcularımız burada Yıldızlar kategorisinde LK1 klasmanında sıkletlerinde 2 şer maç alarak Birincilik kupasının sahibi olmayı başardılar.

Ayvalıklı taekwondo sporcularından Almanyada büyük başarı


Katılmış oldukları bu şampiyonadan 1 hafta sonra ise Avrupa’nın en büyük özel turnuvası olma ünvanına sahip olan ve 38 ülkeden 965 sporcunun mücadele ettiği 15.International Berlin Open şampiyonasına katılmışlardır. Sporcularımız yine LK1 klasmanında yapmış oldukları 8 maçın 7 sinde galip gelmiş ve Emir Can YAPICI sırasıyla Alman, Litvanya, Polonya ve Finalde Alman rakiplerini yenerek Sıkletinde Şampiyon olmayı başarırken, Onur KOÇ ise İlk maçında Alman rakibini yendikten sonra ikinci maçında Çek Cumhuriyetinden olan rakibini de kolay geçmiş ancak Yarı Final maçında son saniyelerde vermiş olduğu puanla Yunanlı rakibine 15-14 yenilerek şampiyonayı Üçüncü tamamlamıştır.

Sporcularımızın Almanya’da olması nedeni ile Almanya Büyükelçimiz Sayın Ali Kemal AYDIN sporcularımızı Büyükelçilik konutunda yapılan Mevlana gecesine davet etmiş, maç günü ise Berlin Muavin Konsolosu Sayın Bülent KILIÇ sporcularımızın maçlarını izlemiş ve sonrasında sporcularımızın kupalarını kendileri vermiştir.

Ayvalıklı taekwondo sporcularından Almanyada büyük başarı


Sporcularımız 11 günlük Avrupa maç programında İsviçre Zürih şehrini de gezerek Zürih Başkonsolosu Sayın Asiye Nurcan İPEKÇİ’yi konutunda ziyaret etmiş ve kendilerine katılmış oldukları şampiyonalar hakkında bilgiler vermişlerdir. Daha sonra ise Lüksemburg’a giden sporcularımız bu ülkenin de tarihi ve kültürel yerlerini gezerek programlarını sonlandırmış ve ülkemize geri dönmüşlerdir.

Sporcularımızı yetiştiren ve Ayvalık ilçemiz ile birlikte Balıkesir ilimizin de tanıtımını ve temsilini en güzel şekilde yıllardır yapmayı sürdüren Uluslar arası Taekwondo Antrenörü Volkan SERSAN hocamız yetiştirmiş olduğu sporcular ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da katılmış oldukları resmi ve özel turnuvalarda başarı grafiğini her yıl kademe kademe arttırmaktadır. Hocamızın kendi yetiştirdiği sporcularından 2 Avrupa Üçüncüsü, 2 Türkiye Şampiyonu, 2 Türkiye Üçüncüsü, 3 Türkiye Beşincisi ve birçok Uluslar arası maç derecesine sahip sporcuları bulunurken Ayvalık ilçemize de kazandırdıkları 63 takım kupası bulunmaktadır.Ayrıca Volkan SERSAN hocamız Ayvalık ilçemizde 10 yıldır düzenlemiş olduğu Özellikle mini minik ve minik sporculara yönelik olan 13 ayrı Özel Turnuva ile Taekwondo sporunun adeta dinamo görevini üstlenmektedir.

Ayvalıklı taekwondo sporcularından Almanyada büyük başarı

Haberin Devamı
YORUM YAZ