MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'in yorumları

Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Tolgahan İmal'in yorumları

16 Mayıs Salı at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Çıktığı gibi BORDONARO…

1.AYAK: Atçılığımız ve ülkemiz için “olmazsa olmaz” bir kurum olan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü adına koşu düzenlenmezse hakikaten eksik kalınırdı! Onlarca devlet kuruluşundan birisi olan bu kurumun adına koşu düzenlemek kimin aklına geldi merak ediyorum. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü adını yarışsevere duyurmakla ne olacak? Emin olsunlar yarışseverler bu isim ile sadece dalga geçmekteler. Kaş yapalım derken göz çıkartmaya gerek yok. Son derece eğreti ve zorlama olduğu belli olan bu koşu ismini takvimden önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılması her iki kurum için faydalı olacaktır. Şampiyon GRAYSTORM’un anneden kardeşi olan GRAYEMPIRE, son startında İstanbul çiminde ve güçlü rakipleri arasında varlık gösteremedi. Ancak safkanın kalitesine olan inancım devam etmekte. Nispeten uygun rakipleri arasında birinciliğin en güçlü adayı olduğunu düşünüyorum. İstikrarlı yarışlar koşan ORANGE BLOSSOM, mesafe tutan BROTHER GROWS ve mütemadiyen iyi koşan ZÜMRÜTHAN ise mutlak suretle kuponlarda bulunması gereken rakipleridir.

2.AYAK: Son kum yarışlarına itibar etmediğim TENERIFE, sürpriz birinciliği sonrası formunu sürdüren MOONGLOW, son ikinciliğinde dikkat çeken GUILTY PLEASURE ve etkili sprintiyle HÜRKUŞ ilk planda düşünülmesi gereken kısraklardır. DIVINE POWER, OCEAN SERAP, KAŞEN ve GRAND SPRING ise sürprizde önereceğim isimlerdir.

3.AYAK: Yarış yaşamının henüz ilk koşusunda çıkışla birlikte kötü yerlerde kalan ve önlere gelebilmek için düzlüğe kadar jokeyinin hafif teşviklerine ihtiyaç duyan ÖMER FARUK, buna rağmen sonlardaki ataklarıyla üçüncü olmasını bildi. Bu kez artan tecrübesiyle düzlüğe kadar daha rahat gelerek, düzlükte ise güçlü sprintiyle kazanabilir. Gurubun tecrübeli ve yetenekli tayı MASALCI ise en ufak hatasını geri çevirmeyecektir. İki safkan arasındaki amansız mücadelenin birincilik için olacağı kanaatindeyim.

4.AYAK: Taylığındaki parlak yarışlarını yapamasa da tabeladan düşmeyerek kalitesini yansıtan HARPUTHANI, denk rakipleri arasında birincilik hasretine son verebilir. Uzun mesafede farklı koşan BOZTEPE BEYİ ilk ve sert rakibidir. Son yarışında kısa mesafeden etkilenen BURGAÇ ve fit durumdaki CEFAKEŞ ise ihmal edilmemesi gereken ikilidir. Bu dört safkanı koşunun kare ası olarak görüyorum.

5.AYAK: Ankara kumunda bir başka koşan BORDONARO, bu gibi mesafelerde rekora yakın dereceler sergilemekte. Son yarışını kazanarak yeniden iyi duruma ulaştığını kanıtlayan safkan, kendi performansını yansıtırsa rakiplerini ikincilik mücadelesiyle baş başa bırakır. Yeniden toparlanan safkanın, üstün performansını sergileyerek kazanması olağan neticedir.

6.AYAK: Bu mücadelede Kısrak Koşusu’nun provasını yapacak olan GINA MONTANA, Halis Karataş idaresinde kazanmaya yakındır. Yine bu koşu sonrasında Kısrak Koşusu koşması muhtemel isimlerden SENOŞ ilk ve sert rakibidir. PERCEPTION, BRIGITTE, DUBLIN ve IŞILAY ise imkanlar elverdiği takdirde ilave edilmelidir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 1.8.3.2.9 ) ( 2.12.5.3.4.1.8.9 ) ( 4.9 ) ( 3.1.5.4 ) ( 5 ) ( 9.1.5.6.8.10 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ