MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

16 Mayıs Salı Ankara at yarış tahminler... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

İki kez kazandığı jokeyi G.Kocakaya ile buluşan HARPUTHANI’na güveniyorum

1.Ayak: Tapu Kadastro genel Müdürlüğü Koşusu 2200 metre çim pistte yapılacak olup Gray Empire için uzun mesafe ve çim pistte bir prova koşusu olacak. İzmir’de kum pistte Gürsoyhan önünde kazanan Grayempire 2000 metrelik bu yarıştan sonra 1900 metre çimde Sadık Eliyeşil KV9’da Finesse Eskayra biten koşuda tabela dışı kalmıştı. Son yarışında Ahmet Çelik’in bindiği bu atın tekrardan Özcan Yıldırım ile start alacak olması dikkate değerdir. Son yarışında güvendiğim atlardan biri olan Orange Blossom burun farkla ikinci kalmıştı. Bu kez Halis Karataş ile favorilerden biri olacaktır. Torok yavrusu olup orta-uzun mesafede başarılı olması gereken Sefirbey şu ana kadar çimde kazanamamış olsa da son 1900 metre dördüncülüğü sonrasında sürprizi yapabilecek isimdir.

2.Ayak: Dişilere mahsus Hand-15 yarışta koşu sürprize açık gözüküyor. Öncelikle şans vereceğim birkaç isim var. İlk sırada 5 nolu Guilty Pleasure’a şans vereceğim 1400 metre çim pistte Drive Faster arkasında ikinci olurken iyi koşan bu arıkan kısa süre önce 1400 metre kumda kazanmıştı. İyi form durumu ile kendisini iyi tanıyan binicisi altında favorimdir. İyi bir çim atı olan Tenerife bir süre aradan sonra kumda iki yarış görmüş olup bu kez çimde iş yapacaktır. Son yarışında favori verdiğim Moonglow bir kez daha kazanabilir. Sea Pearl, Grand Spring, Ocean seraph, Hürkuş, Divine Power, San Marino sürprize yazılır.

3.Ayak: Arap taylarının bu koşusunda ilk şansı 9 nolu Masalcı’ya vermek gereir. İki koşu gördükten sonra aşama içine giren tay Bay Emir ardından ikinciliğinde iyi gözükmüş olup çimde yaptığı bu yarışı ardından kazanır duruma geldi. Bu yarıştaki en ciddi rakibi kariyerine üçüncülük yaptığı çim koşu ile başlayan ve Gökhan Kocakaya’nın bineceği Bilgin yavrusu Ömerfaruk olacaktır.

4.Ayak: girdiği koşularda iyi mücadele etmesine rağmen son dönemde kazanamayan Harputhanı bu kez Gökhan Kocakaya ile birinciliğe yakın gözüküyor. Girdiği yarışlarda Oğlum Burak gibi seri kazanan bir rakibe denk gelen Harputhanı son yarışında aynı rakibi kazanırken Kozandağı ardında üçüncü kalmıştı. İki kez start alıp kazandığı jokeyi Kocakaya ile bankomdur.

5.Ayak: 1400 metrede yapılacak olan hızlı koşuda aprantilerin at binecek olması dengeleri değiştirecektir. En formda aprantinin bineceği Humbara doğal olarak favorimdir. Daha sonra Ates Kusu ve Bordonaro ikilisi genel form durumlarının iyi olması neticesinde yazılır. Abraj yarış arıyor bir yerde kazanacak ama nerede? Koşunun sürpriz şansını ona vereceğim.

6.Ayak: Bugüne kadar yaptığı koşularda çok fazla göz önünde olmayan Perception maiden galibiyeti sonrasında 1900 metrede Panigale’e geçildi. Son yarışında çimde koşan ve Orange Blossom’u geçen Perception kuvvetli orijini ile bir kez daha favorilerden olmayı hak ediyor. İstanbul’da tempo yaparak kazandığı koşudan sonra Eskayra, Zafer Ateşi ardında üçüncü olan Gina Montana geçtiğimiz yıl KV8 kazandığı Ankara pistinde bu yarışı koşuyor. Halis Karataş’ın tercihi ile birincilik mücadelesi içinde olacaktır. Senoş ve Işılay koşunun sürpriz atlarıdır.

1,8,2 // 5,2,12,10,9,1,3,4,6 // 9,4 // 3 // 2,1,5,3 // 5,9,1,10

Haberin Devamı
YORUM YAZ