MENÜ

At'la terapi merkezi Bursa'da açıldı

TJK’nın en önemli sosyal sorumluluk projelerinden At’la Terapi Merkezi, 12 Mayıs 2017 Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda açıldı. TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve TJK Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, Gülben Ergen de seslendirdiği şarkılarıyla renk kattı.

At'la terapi merkezi Bursa'da açıldı

Türkiye Jokey Kulübü’nün en önemli sosyal sorumluluk projesi At’la Terapi Merkezi’nin 4.sü, kısa bir süre önce yenilenen Bursa Osmangazi Hipodromu’nda TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve TJK Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde hizmete açıldı. Projeye en başından beri destek veren Gülben Ergen de hem açılışa katıldı hem de sonrasında hipodromda verdiği halka açık konserle bu anlamlı güne renk kattı.

İlk kez 2015 yılında İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda, sonrasında ise İzmir ve Diyarbakır’da açılan At’la Terapi Merkezlerinde, engelli ve down sendromlu çocuklar için At’ların iyileştirici gücü kullanılarak alternatif bir tedavi yöntemi uygulanıyor.

TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci tarafından açılan At’la Terapi Merkezi’nde, özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman terapistler eşliğinde uygulanan seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocukların gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Merkezin açılışını gerçekleştiren TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, “At’la Terapi Merkezi, TJK olarak üzerine titrediğimiz, çok önem verdiğimiz bir projemiz. Bu merkezlerimizde fiziksel, zihinsel, duygusal bozukluğu olan çocuklarımızın iyileşmesi için alternatif bir tedavi yöntemi uyguluyoruz. Bu tedavi yönteminde, dünyanın en özel canlılarından biri olan At’ın iyileştirici etkisinden faydalanıyoruz. At’ın yürüyüşündeki dinamik ve ritmik hareketler sayesinde engelli kişinin birçok kas ve sinirsel sistemlerinin uyarılması sağlanıyor. Biz de, kurduğumuz At’la Terapi merkezlerimizde özel seçilmiş atlar ve uzman kadromuzla, ata binmesi doktor raporuyla uygun görülen çocuklarımıza bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz. Hedefimiz, Türkiye genelindeki 9 hipodromda da At’la Terapi Merkezi’ni hizmete sunmak. En kısa zamanda diğer merkezlerimizin de, açılışını gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Atla terapi merkezi Bursada açıldı


Açılışta; Bursa Valisi İzzettin Küçük de bir konuşma gerçekleştirerek "Burada bulunmaktan oldukça mutluyum. Engelli çocuk sahibi olmak, o bireyin ailesi olmanın ne kadar zor olduğunu yakından biliyorum. Meslek hayatım boyunca onlarla beraber oldum. Devletimiz, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri el ele vermeli. Zira bu yük elbirliğiyle hafifletilebilir. At tarih boyunca her amaç için kullanılmıştır. Şifa vermesi de bunlardan biridir. Karacabey Tarım İşletmesi’nde de ayrıca kapıları herkese açık ayrı bir tedavi merkezimiz bulunmaktadır. Bu anlamlı günde aramızda olan, sevgili sanatçımız Gülben Ergen'e de teşekkür ediyorum.'' dedi..

TJK Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Protokolü, Bursa’da bulunan Rehabilitasyon ve Terapi Merkezleri, Kadın Dernekleri, TJK Asli Üyeleri, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdür Yardımcıları Burak Konuk ile Mustafa Zıypak ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Ses sanatçısı Gülben Ergen, Atlı Terapi Merkezi'nin açılışına gelen konuklara küçük bir konser verdi.

At’la Terapi Merkezi, haftanın 3 günü Salı, Perşembe ve Cuma günleri 10.30 – 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Merkezden, tedavisine doktor raporuyla izin verilen tüm engelli çocuklar ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ