MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

14 Mayıs İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

DITMAS DRIVE ile başlayalım

Yazar: Gökhan Yalçınkaya

Öncelikle başta kendi annem, nefesim ‘’ZÜBEYDE YALÇINKAYA’’ olmak üzere, ELLERİ ÖPÜLESİ, AYAKLARININ ALTI CENNET KOKUSUYLA KAPLANMIŞ, EN KUTSAL DEĞERLERİMİZ OLAN ANNELERİMİZİN, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYOR, HAYATTA OLANLARA UZUN ÖMÜR, SAĞLIK, SIHHAT TEMENNİLERİMİ SUNARKEN, EBEDİYETE GÖÇ ETMİŞ ANNELERİMİZE DE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

1.AYAK: Bir çok yaşıtına oranla koşu hayatına 3’lüye dönünce başlayan, İstanbul sentetikte bir türlü randıman veremeyen, daha sonra İzmir’e gelip burada kaba kumda tatminkar bir ikincilik elde ederken, ters Şirinyer pistine uyum sağlayacak görüntüsü veren, çimde çok daha iyi koşmasını beklediğim, bu kadar formsuz hemcinslerini yakalamışken bu fırsatı geri çevirmeyeceği kanaatinde olduğum DITMAS DRIVE, bankomdur.

2.AYAK: Verdiği 2.5 aylık aradan sonra dinçlikle koştuğu ilk yarışını kazanan, sonrasındaki çim yarışı da kazanmış kadar başarılı olan, o gün kazanan atla arasında 1 saniye bile olmayan İREMBEYİ, geçen sene üst üste üç kez 2.likler elde ettiği O.Öztürk’le bu kez kazanabilir, favorimdir. Son başarısız yarışına anlam veremediğim ve bu grubun üstünde kapasiteye sahip olduğunu düşündüğüm KRONOS ile geçen sene Adana’da çok yakın takip ettiğim bir türlü beklenen çıkışı yapamayan, sonrasında gereksiz yere Güneydoğunun ağır kumuna götürülen, civi’sinde GRUP 2 yarış koşma tecrübesi bulunan, bunların yanı sıra son startı 5 ay aradan sonra olduğu için önemsemediğim, güç aldığı bariyer dibini zamanında tutabilirse bombayı patlatabilecek ARAP EDA ikilisi öncelikli rakip gördüğüm isimler olup, 3.5 ay aradan sonra koştuğu yarışında nefes yönünden sıkıştığını düşündüğüm geçen sene İzmir’de zaman zaman güzel yarışlarını izlediğimiz NİŞANLIKIZ ile her geçen gün daha iyi duruma geldiğini yarış totolarından da anlayacağımız KUĞU GÜZELİ, şans verdiğim diğer isimlerdir.

3.AYAK: Son dört yarışını incelersek ikisinde Kısa Vade, ikisinde Handikap 16 koşan, Handikap16’ların ikisini de kazanan, yeniden buraya dönen VANLIMAHO, bu grupta favorimdir. Son üç yarışını kazanan KIRTOPRAK ile son yedi yarışında ikiliden düşmeyen İRFAN ikilisi içinse fazla söze gerek yok bence, atların yarışları ortada, doğal olarak rakip önerilerimdir.

4.AYAK: Günün en dengesiz yarışının burası olduğunu düşünüyorum. ZUZUNAZ, MY DAUGHTER HEJA, LUCKY LASS, YILDIRIMKIZ, FIRST EXIT, CARNAVAL sıralamamdır.

5.AYAK: CASSOWARY, çok iyi olmuş maşallah. Apranti yarışı olmasa banko önerecektim. Son altı yarışında ikiliden düşmeyerek takdir toplayan NORTH VALLEY, istikrarlı formuyla güven veren DYMAXION, kendini unutturan ters at AMBERİM, rakip sıralamamdır.

6.AYAK: Formunda önemli gelişmeler gözlenen NERUDA, aradan sonra kazanan, sonraki işlerini incelediğimiz dinçlik yapmadığını anlayabileceğimiz yine fit durumdaki CANŞEN, yine aradan sonra yarış gören ve bu kez 7 kilo düşen WILISTON, bombam İZMİRŞAHI, bu kez dinlenmiş gelecek olan GOLDEN OK, mesafe tutan BLOW THE WIND, şans verdiğim isimlerdir.

1 // 6,1,14,11,10 // 4,6,2 // 12,6,5,11,4,3 // 6,3,2,8 // 2,7,11,1,14,10

Haberin Devamı
YORUM YAZ