MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençero'nun yorumları

14 Mayıs Pazar İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençero günün programını değerlendirdi.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençero'nun yorumları

14 Mayıs Pazar İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençero günün programını değerlendirdi.

Erkek Tay Deneme’de HERE TO FLY, Dişi Tay Deneme’de WANETA

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 2200 metrede yapılacak olan bu çim yarışı hand-15 olup kilosu uygun isimler ilk etapta göze çarpıyor. Sadettin Boyraz ile son koşusunda üçüncü olurken favori atlarımdan biri olan Gülenyüz yine favorim olacak. İlk birinciliğini çim pistte alan ve son yarışında mesafede başarılı olabileceğini gösteren Gülenyüz’ün rakibi olarak 3 nolu Erayhan’ı düşünüyorum. Azatkuşu - Aksoyak biten 1900 metre çim pistteki son yarışında form grafiği yükselen safkan sevdiği çim pistte iddialı olacaktır. Karacabey Aslanı ve Bakırcıbey sürpriz atlarımdır.

2.Ayak: White Turf Koşusu’nda ilk şansı 1 nolu Dry Cleaner’a vereceğim. Son yarışında koşuyu gerilerde takip eden Dry Cleaner düzlükte yer bulmakta zorlanınca tabela dışı kalmıştı. Geçtiğimiz yılın başarılı çim atını favori görüyorum. Zor olan koşuda Winchester, Lira Lira, The World Is Yours, Toms, Gravesend, Börteçine ve Goldiniadis’e kadar sürpriz aranabilir.

3.Ayak: Beklenen koşulardan biri olan Erkek Tay Deneme koşuluyor. 1600 metre çim pistteki yarışa katılacak olan isimler şampiyon olmak adına mücadele edecekler. Koşu favorisi tabii ki Here To Fly olacak. 1.34.66 ile kazandığı yarışta son derece parlak koşan Here To Fly Selim Kaya’nın tercihi ile öne çıkacak. Aynı yarışta ikinci kalan ve boğazındaki eski bir problemi nüksetmiş olan Ulan Bator’un jokeyi değişti. Kendisini iyi tanıyan binicisiyle çok daha iyi gireceği bu yarışta ikinci şanslıdır. Halis Karataş bindiği atlar içinde Pershing’i tercih edince bu atın 1400 metredeki parlak koşusundan sonra burada da önde gelecek atlardan biri olduğunu görüyoruz. Copperfield bu yarışa 1.34.68 ile kazandığı koşu ile geldi iddialılardan biri olacak. Koşuda çok iyi atlar olunca Eskayra gibi Seyyah gibi Piano Sonata gibi atlar daha sonra sürprize yazılacaktır.

4.Ayak: Arap taylarının Maiden mücadelesinde göze batan isim Çengelköy Bademi’ni hatırlayacaksınız. Son koşusunda banko olarak önerdiğim bu atın çim pistte ikinciliği tatminkar ediciydi. Ekürisi Oltacı ile birlikte çok şanslı olduğunu düşünüyorum ve banko olarak önereceğim. Durmaz Akar, Akil Tay ikilisi hata yapması halinde devreye girer.

5.Ayak: Anneler Günü Koşusu 1600 metre çim pistte yapılacak olup zorlu koşulardan biri de bu yarışta olacak. Amankaya son koşusunda sürprize önerdiğim bir isimdi. Oldukça gayretli koştuğu o yarışta tabela dışı kalmış olsa da bu kez artan kondisyonu ile favorimdir. Mesafede 1.44.71 derecesi olması onu burada öne çıkartmamın sebebidir. Son yarışında Denizim gibi bir şampiyonu geçen Storm Girl bir kez daha hazır gözükmekte olup Amankaya ile birincilik mücadelesi yapacaktır.

6.Ayak: Dişi Tay Deneme Koşusu 1600 metrede yapılacak koşulardan biri ve son derece keyifle Waneta izleyeceğiz. Şampiyonun bundan önceki yarışlarında bileğini bükmek sadece bir kez Gazibora Khan’a nasip olmuştu. Bir kez daha kazanmaya yakın olup banko atımdır. Lady Derya sürpriz arayanlara önereceğim isimdir.

5-3-1-8 // 1-9-7-2-3-6-10-12 // 5-10-7-2-3-9-8 // 2----4-1 // 1-11 // 8

Haberin Devamı
YORUM YAZ