MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 0-1

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Maç boyu vasat bir oyun sergileyen Sarı Lacivertliler'de Volkan Demirel adeta farkı önlerken, Antalyaspor'un golü de 47. dakikada Deniz Kadah'tan geldi.

(ÖZET) Fenerbahçe - Antalyaspor maç sonucu: 0-1

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Volkan da olmasa...

Geçtiğimiz hafta son dakika gelen Beşiktaş beraberliğiyle morallenen Fenerbahçe, Süper Lig'de 31. hafta mücadelesinde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Antalyaspor'a kendi evinde 1-0 kaybetti.

Maç boyunca vasat bir oyun sergileyen Advocaat'ın takımı, golü yedikten sonra "saman alevi tepkisi" gösterse de beraberlik golünü bulacak oyunu bile sahaya yansıtamadı ve yine hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçe, 90 dakika gösterdikleri performansla adeta "Ligi bitirdik, kupaya bakıyoruz" mesajı verdi. Kaptan Volkan Demirel yaptığı müthiş kurtarışlarla adeta farkı önledi.

Kadıköy'deki az sayıda taraftar Fenerbahçe'yi ıslıklarken, Antalyaspor'u ise alkışladı.

Kadıköy'de taraftar tepkisi

Maçtan dakikalar...

7. dakikada Antalyaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Ramon Motta'nın yaptığı ortaya Sandro bomboş kafayı vurdu, Volkan Demirel harika uzandı ve topu kornere çeldi.

19. dakikada Jeremain Lens'in ceza alanına gönderdiği ortasında Diego Angelo kafayla topu uzaklaştırmayı başardı.

Maçta tempo bu dakikalarda iyice düştü.

24. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı.

Jeremain Lens'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Emmanuel Emenike'nin altıpas önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla auta çıktı.

35'te Jeremain Lens'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Diego Angelo son anda müdahalesiyle topu uzaklaştırmayı başardı.

İki takımın da sadece 1'er karşılıklı gol pozisyonu bulduğu mücadelede ilk yarı 0-0 sona erdi.

Antalyaspor, 47. dakikada Deniz Kadah'ın golüyle öne geçti.

Hızlı gelişen atakta sol kanatta topla buluşan Mostapha El Kabir, Ozan Tufan'ı ekarte ederek hızla ilerliyor ve pasını Deniz Kadah'a aktardı. Ceza alanında topla buluşan Deniz Kadah kalesini terk eden Volkan Demirel'i çalımladı ve sol çaprazdan yaptığı vuruşuyla golü attı.

Fenerbahçe Sosa için yeniden devrede

Volkan... Volkan...

54'te Antalyaspor yeniden gole çok yaklaştı.

Ondrej Celustka'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, Deniz Kadah'tan seken topa hareketlenen Mostapha El Kabir'in kale ağzında yaptığı vuruşunda Volkan Demirel güçlükle topu uzaklaştırmayı başardı.

62'de Antalyaspor net bir pozisyondan daha yararlanamadı. Samuel Eto'o'nun uzun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Charles'ın şutunda Volkan Demirel, bir golü daha çıkarmayı başardı.

Alper bomboş kaçırdı

63'te bu kez gole yaklaşan Fenerbahçe'ydi. Jeremain Lens'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Alper Potuk'un altıpasta vuruşunda Ferhat Kaplan son anda ayağıyla golü çıkarmayı başardı.

88'de sol kanattan hızla ilerleyen Volkan Şen'in ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Ferhat Kaplan topu uzaklaştırmayı başardı.

90 dakika 1-0 Antalyaspor üstünlüğüyle sona ererke, Fenerbahçe 57 puanda kaldı, Antalyaspor ise 49 puana yükseldi.

Süper Lig puan durumu - 15. hafta son durum - Puan farkı kaç oldu?


İşte iki takımın maç kadroları:

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Simon Kjaer - Ozan Tufan - Roman Neustadter - Hasan Ali Kaldırım - Alper Potuk - Jeremain Lens - Mehmet Topal - Salih Uçan - Moussa Sow - Emmanuel Emenike

Yedekler:

Ertuğrul Taşkıran - İsmail Köybaşı - Yiğithan Güveli - Aatif Chahechouhe - Miroslav Stoch - Volkan Şen - Robin Van Persie

Antalyaspor:

Ferhat Kaplan - Diego Angelo - Ondrej Celustka - Ramon Motta - Salih Dursun - Sandro - Charles Fernando - Serge Mbilla Etame - Samuel Eto'o - Mostapha El Kabir - Deniz Kadah

Yedekler:

Saso Fornezzi - Sakıb Aytaç - Chico - Danilo Campos - Harun Alpsoy - Serdar Özkan - Emre Güral



MAÇTAN NOTLAR:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Antalyaspor karşısında 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Ülker Stadı’nda oynanan maçta Advocaat, geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisine göre 2’si zorunlu dört değişiklik yaptı. Derbide kırmızı kart gören Martin Skrtel ile Josef de Souza kadroda yer almazken, İsmail Köybaşı ile Robin van Persie yedek kulübesinde oturdu. Hollandalı teknik adam bu isimlerin yerine, sarı kart cezası biten Mehmet Topal’ın yanı sıra Ozan Tufan, Salih Uçan ve Emmenuel Emenike’ye şans verdi. Emenike 22 hafta sonra ilk 11’de

Fenerbahçe’nin Nijeryalı futbolcusu Emenike, Süper Lig’de 22 maç sonra ilk 11’de oynadı. Son olarak ligin 8. haftasında Atiker Konyaspor deplasmanında ilk 11’de sahaya çıkan 30 yaşındaki futbolcu, sonraki 22 haftada sadece 4 maçta sonradan oyuna girerek süre almıştı.

Salih Uçan 104 gün sonra

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Salih Uçan, Süper Lig’de 104 gün sonra ilk 11’de şans buldu.

Bu sezon istediği süreyi alamayan 23 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de son olarak 29 Ocak’ta oynanan Kayserispor maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Salih, ligde 11 maç sonra tekrar ilk 11’e dönmüş oldu.

Fenerbahçe’de 6 eksik

Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalısı De Souza ile Skrtel’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Şener Özbayraklı, Gregory van der Wiel, Jose Fernandao ile Fabiano Ribeiro, Antalyaspor karşısında kadroda bulunmadı.

Ozan Tufan sağ bekte

Fenerbahçe’de sakat futbolcuların yokluğunda sağ bekte Ozan Tufan oynadı.

Şener ve Van der Wiel’in sakatlığında geçen hafta İsmail Köybaşı’nın defansın sağında görevlendiren Advocaat, bu oyuncunun performansından memnun kalmadı. Hollandalı teknik adam, son iki maçın ikinci yarılarında sağ bekte oynayan Ozan’ı bu maçta da bu bölgede kullandı.

Antalyaspor’da değişiklik yok

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında geçen haftaki ilk 11’ini bozmadı.

Çalımbay, geçen hafta Medipol Başakşehir’e 1-0 kaybeden takımında değişikliğe gitmeyerek Kadıköy’de sahaya aynı 11’i çıkardı.

Aurelio maçı izledi

Fenerbahçe’nin ve A Milli Futbol Takımı’nın eski oyuncusu Mehmet Aurelio, maçı izleyenler arasında yer aldı.

Brezilya asıllı Türk futbolcu 2003-2008 yıllarında formasını giydiği eski takımının maçını Fenerbahçe şapkası takarak tribünden izledi.

Aurelio, 2001-2003 yıllarında Trabzonspor, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında ise Beşiktaş formasını terletmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ