MENÜ

Şampiyon karateci zirveyi bırakmak istemiyor

Kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli karateci Enes Erkan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yarın başlayacak ve 22 Mayıs’ta sona erecek 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda da zirvede kalmayı hedefliyor.

Şampiyon karateci zirveyi bırakmak istemiyor

Karatede 4 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra kariyerine birçok başarı sığdıran milli sporcu Enes Erkan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yarın başlayacak ve 22 Mayıs’ta sona erecek 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda kürsüde yer almak istiyor.

Karateye başladığı 1994 yılından sonra kısa sürede büyük başarılar elde eden ve zirveye çıkarak iki kez üst üste dünya şampiyonu olan Enes, Kocaeli’de gerçekleştirilen Avrupa Karate Şampiyonası’nda üçüncü kez Avrupa ikinciliği elde etti.

Enes Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Karate Şampiyonası’nda güzel maçlar çıkardıklarını belirterek, genel klasmanda birinci olduklarını anımsattı.

Şampiyonada 14 madalya kazanarak rekorlarını geliştirdiklerini ifade eden Enes, hedeflerinin hiçbir zaman bitmediğini dile getirerek, ara vermeden 4. İslami Dayanışma Oyunları’nın hazırlıklarına başladıklarını bildirdi.

Bakü’de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini anlatan milli karateci, sağ ayağını sakatlığından dolayı müsabakalarda tam olarak kullanamadığını aktararak, takım kaptanı olarak sporculara liderlik ettiğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası’nda takımın inancı ve duaların kendilerini motive ettiğini belirten Enes, "Orada da performanstan daha çok motivasyonla maçlarımı kazandım. Zor bir süreçten geçtim ama Allah çalışmalarımın karşılığını verdi. İnşallah önümüzdeki maçlarda performansa ve son duruma bakacağım. Spora devam edip etmeme konusunda hedefimiz olimpiyat. Bir sakatlık ve sorun olmadığı sürece bu sporu yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli karateci Enes, Bakü’deki oyunlarda da elinden geleni yapacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mücadele ettiğim her turnuvada hedefim şampiyonluk. Ne kadar hazır olup olmamam sorun değil. Hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluğa ulaşma tecrübesine sahibiz. Orada yapacağımız hatalar veya sakatlıklar bize maç kaybettiriyor. Bakü’de Kocaeli’deki Avrupa Şampiyonası’ndan daha üst seviyede olacağıma inanıyorum çünkü buradaki şampiyona eksiklerimi kapatmama yardımcı oldu. Kocaeli’deki performansımın üzerine çıkarak İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya almak istiyorum. Orada daha az maç yapacağım. Tüm ekibim ve ben inşallah madalya alırız."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ