MENÜ

Son dakika AÖF sınav sonuçları öğrenme ekranı!

Nisan ayının son günlerinde yapılan AÖF sınavının ardından heyecan bugün sona erdi. AÖF sınav sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sınav sonuçlarını haberimizde bulunan linke tıklayarak öğrenebilirsiniz...

Son dakika AÖF sınav sonuçları öğrenme ekranı!

1 Milyon 35 bin 601 öğrencinin girdiği AÖF sınav sonuçları biraz önce Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinde açıklandı. 15-16 Nisan’da yapılması planlanan, ancak sınav tarihine 2017 referandumunun denk gelmesi nedeniyle 29-30 Nisana ertelenen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Ara Sınav sonuçları ve detaylara haberimizde...

AÖF sonuçları için tıklayın...

Bahar Dönemi Final Sınavları ise 3 Haziran ile 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

29-30 Nisan'da gerçekleşen AÖF sınavlarının ardından heyecanlı bekleyiş az önce sona erdi. AÖF sınav sonuçları açıklandı.

AÖF sonuçlarına itiraz yapılır mı?

Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yeni uygulanmaya başlanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sınav sistemi ile umutsuzluğa kapılan bazı öğrenciler AÖF sonuçları için itiraz etme yolunun nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.

Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim'in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir. Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.

3 Ders sınavı için şartlar

Başarısız olduğu derslerden 3 ders sınavına girebilmek için öğrencilerin güz ya da yaz döneminde bu derslere kayıt yaptırması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda ders notları DZ veya YZ olan öğrencilerin bu sınava giriş haklarının bulunmayacağı da hatırlatıldı.
Sınava giren öğrencilerin alacağı sonuçlar ise 'Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları dikkate alınarak değerlendirilecek.

AÖF'te 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Yeni sınav sistemi içerisinde yer alan ve bilgiyi ölçen kısa cevaplı sorular, Açıköğretim sınavlarında da sorulacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yeni sınav sistemine dair önemli açıklamalarda bulunurken, açık uçlu soruların hangi derslerde sorulacağını söyledi. Gündoğan, Türk Dili ve Edebiyatı (Çağdaş Türk Romanı), Felsefe (Çağdaş Felsefe), Tarih (Hukuk Tarihi) programlarda kısa cevaplı ve açık uçlu soruların sorulacağını söyledi: 2 kısa cevaplı soru, 1 açık uçlu soruların sorulacağını açıkladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ