MENÜ

'Olimpiyata hazırız'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları programına alınan karatede Türkiye’nin başarısı umut verdi. Avrupa Şampiyonası’nda 16 kategorinin 14’ünde madalya çıkartan karatede federasyon başkanı Esat Delihasan şimdiden olimpiyata hazır olduklarını söyledi.

'Olimpiyata hazırız'

Olimpik branşlar arasına giren karatede Avrupa’yı salladık. Kocaeli’de düzenlenen Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı 14 madalya kazanırken ülkeler sıralamasında da Türkiye’yi zirveye taşıdı. Türkiye’ye şampiyona tarihinde en fazla madalyayı kazandırdıkları için gururlu olduklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “16 kategorinin 14’ünde madalya kazanmamız Avrupa’nın en iyisi olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Bizleri destekleyen tüm halkımıza teşekkür ediyor ve bu şampiyonluğu onlara armağan ediyoruz” diye konuştu.

‘Olimpiyat içi umut verici’

Milli Takım’ın Kocaeli’de elde ettiği sonuçların olimpiyat oyunları açısından umut verici olduğunu vurgulayan Başkan Delihasan, “Genç ve tecrübeli bir kadromuz var. Biz hem gençlerden hem tecrübelilerden bir takım ortaya çıkardık. Olimpiyat hazırlıklarına başladığımız bu dönemde gençlerimizin başarıları bizleri mutlu etti. Altyapı ve gençlere yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

En yakın rakip İtalya

Öte yandan Türkiye organizasyonda 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile ülkeler klasmanında Avrupa’nın zirvesine yerleşti. Listede Türkiye’ye en yakın ülke 3 altın, 3 gümüş, 2 bronz toplam 8 madalya toplayan İtalya olurken İspanya ise 3 altın 2 bronzla toplam 5 madalyada kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ