MENÜ

Grekoromen Güreş Milli Takımı, yurda döndü

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Grekoromen Milli Takımı, İstanbul’a geldi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı, yurda döndü

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu milli takım kafilesi, Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası’nda çok önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Türkiye’nin şampiyonada toplamda 5 altın, bir gümüş ve 3 bronz madalya kazandığını aktaran Aydın, "Avrupa Şampiyonası’nda 68 yıl aradan sonra çok büyük bir başarıya imza attık. Milletimize böyle bir gurur yaşattığımız için çok
mutluyuz. Avrupa’ya İstiklal Marşımızı ezberlettik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek. Sporcularımızı ve teknik ekibi tebrik ediyorum. Maddi ve manevi desteklerini sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyorum. Başarılarımızı, İslam Oyunları ve dünya şampiyonasında da devam ettireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Rıza: "Biz Türkler zoru başarmayı severiz"

Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, mücadele ettiği her turnuvada başarıyı hedeflediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kendimizi değil, halkımızın ve ülkemizin başarısını düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Bu duygular içinde olduğumuz için çok çalışıyoruz ve katıldığımız şampiyonalarda başarı kazanıyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda 8 yıldır üst üste final oynuyorum. Bunu yapan başka bir sporcunun olup olmadığını bilmiyorum. Benim için büyük bir başarı. Güreşin en ağır sıkletinde bu istikrarı
yakalamak ve bu başarıyı kazanmak gerçekten zor bir iş. Biz Türkler zoru başarmayı severiz. Bu şampiyonada da bayrağımızı göndere çektirdik ve İstiklal Marşımızı söylettik. Halkımızı da yeterince sevindirdiğimizi düşünüyorum."

Rıza Kayaalp, katılacağı İslam Oyunları ve dünya şampiyonasında da zirveye çıkmaya çalışacağını vurgulayarak, "2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda emin adımlarla yoluma devam etmek istiyorum. Olimpiyatta altın madalyam eksik. İnşallah onu da kazanırım." ifadelerini kullandı.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora ise Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olduklarını anlatarak, "Türk güreşinin tekrar zirveye çıkması hepimizi sevindiren bir gelişme. Bu sene Avrupa Şampiyonası hem katılım hem de kalite olarak yüksek seviyede geçti. Bizler de iyi müsabakalar yaptık. Başarılı olduğumuza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ