MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

6 Mayıs Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

Cankardeşler & Denizim Büyük kapışmada şanslar eşit gözüküyor

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 1900 metre şartlı 4 yarış ile altılı ganyan heyecanı başlayacak. Bu yarışta ilk şansı Serhuncan’a vereceğim. Geçtiğimiz yıl Ankara’da 1900 metrede iki yarış kazanan Serhuncan daha sonraki dönemde bir ara verdi. Mart ayında piste tekrardan gelen Serhuncan biri Adana’da diğeri Ankara’da iki Açık koşuya giren arıkan uyum sağladığı binicisi Ahmet Çelik ile buluştuğu bu yarışta gördüğü koşulardan sonra favorimdir. Didgerido, Absolute Power, Bullet Proof gibi formda isimleri rakibi olarak görüyorum. Ersözlü, Nadire ve Rocket Man gibi potansiyelli atların sürprize yazılması gerekir.

2.Ayak: Dişilere mahsus hand-14 koşuda mesafe 1600 metre olup koşu 16 at olduğu için sürprize açık gözüküyor. Çim piste olan yatkınlıkları düşünüldüğünde Burcutay, Gülarife, Abidem, Gönül Güzeli ve Dalgacı bu yarışta şanslı olmasını beklediğim atlardır. Burcutay son olarak Makber Gülü burun farkla Kördüğüm önünde kazanırken Burcutay uzun mesafeli kum koşuda üçüncü olmuştu. 1400-1600 metre çimde kazandığı iki yarış dikkate alındığında bu mesafede şanslı isimlerden biri olacaktır. Çim pistte ilk yarışında ikinci olduktan sonra 4 kez daha koşan ve çimde bir kez de 4’üncü olan dalgacı ise çime yatkın orijinine rağmen iyi sonuçlar alamadı. Form durumu çok iyi olduğundan buna rağmen ikinci şansı vereceğim. Gülarife, Abidem, Gönül Güzeli, Karagülüm, çime ilk kez çıkacak olan Ayşerose diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: 4 ve yukarı yaşlı atların bir araya geldiği 2000 metrelik bu koşuda ilk şansı İmparator’a vereceğim. Özellikle son yarışında güçlü iki rakibi arkasındaki üçüncülüğü sonrasında ağır kilo bir at olmasına rağmen grupta çok şanslı gözüküyor. Kırmanşah son koşusunda kötü değildi. Artan form durumu ile bu grupta başarılı jokeyi onu fotoya kadar taşıyabilir. Sezar bu kez daha hazır gireceği koşuda A.Çelik ile bir yerlere gelecektir. İstanbul’daki yarışları arkasına Kafadar bu grupta sürprizi yapabilir.

4.Ayak: Yılın en önemli yarışlarından biri TBMM adına yapılacak. 1600 metre mesafede yarış mesafesi itibariyle Cankardeşler ve Denizim’in lehine uzayan mesafede Karaüzüm de bu ikili kadar etkili koşacaktır. Semend çok iyi form tuttu ama rakipler olabilecek en sert isimler. Tek ata düşürmek risk olacağından iki şampiyonu Cankardeşler ve Denizim’i yazarak geçelim.

5.Ayak: 4 ve yukarı yaşlılarda bu grup beklentileri karşılayamamış bazı atlar yanında Tesla, Nezirkhan gibi iyi durumda iki atı buluşturmuş. Çimci olan Tesla’nın son üçüncü olduğu koşudan sonra kazanması normal sonuç olur. Nezirkhan her ne kadar iki çim koşusunda da tabela dışı kalmış olsa da burada plasede şans verilmeyi hak ediyor. Artık kazanması gereken James Bond mutlaka yazılacak. Matiz’i bu form durumu ile ihmal etmesek iyi olur.

6.Ayak: Günün son yarışında Maiden koşuyu Hoy Hooy kazanmaya yakın gözüküyor. İlk yarışında üçüncü olduktan sonra dikkat çeken tay 1500 metredeki kinci startında Balım Ege’ye ikinci kalmıştı. Son olarak 2000 metrede yapılan koşuda Yolcu Han kazanırken burun farkla ikinci kalan ve artık kazanır diye beklediğimiz tay karşımıza çim pistte çıktı. Tayın babası olan Sports Hero’nun daha önce Peri Bacaları A2 galibi Ez Salvador, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı A3 galibi Kronos gibi yavrularının çimde bu başarıları elde etmiş olması bu tayın çimde çok iyi koşabileceğinin ilk referansıdır. Ayrıca bu tayın annesi olan Croco Lady anneden Cardio Dancer gibi iyi bir çim atı ile kardeştir.

8,4,1,2,5,9,7 // 4,2,7,5,3,6,1 // 2,7,9,6 // 4,13 // 5,4,8,3 // 7

Haberin Devamı
YORUM YAZ