MENÜ

ÖZET Trabzonspor-Kayserispor maç sonucu: 2-3

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti ve ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Kayserispor'un gollerini Deniz Türüç(6') ve Raheem Lawal(41've75') atarken Trabzonspor'un gollerini Rodallega(33') ve Uğur Demirok(45') attı.

ÖZET Trabzonspor-Kayserispor maç sonucu: 2-3

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ve Kayserispor krtik bir maça çıktı. farklı hedefleri olan iki takımdan Kayserispor, Lawal'ın üstün performansıyla sahadan 3 puanla ayrıldı ve ligde kalma yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti.

Maçtan dakikalar şöyle;

7. dakikada Kayserispor golü buldu. Welliton’un şık pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Deniz Türünç, kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden plase vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

14. dakikada N’Doye’nin ceza alanı dışında sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

30. dakikada sağdan Pereira’nın pasında, yakın mesafede Olcay Şahan’ın yerden vuruşunda, kaleci Muammer Yıldırım yatarak güçlükle topu çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

34. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Olcay Şahan’ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Rodallega, kaleci Muammer Yıldırım ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

41. dakikada Kayserispor, tekrar öne geçti. Orta alana yakın bir yerden aldığı topla sol çaprazdan ceza alanına doğru hareketlenen Lawal, Aytaç Kara’dan sıyrılarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak’ın uzanamadığı sağ üst köşeden filelere attı: 1-2

45. dakikada Rodallega’nın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topa N’Doye ile birlikte yükselen Mabiala elle müdahale edince hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi. 45+1. dakikada Uğur Demirok, kullandığı sert penaltı atışında topu kaleci Muammer Yıldırım’ın sağından filelerle buluşturarak maçta eşitliği sağladı: 2-2

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Hakem Alper Ulusoy ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Trabzonspor başladı.

51. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Welliton Soares rakiplerini ekarte ederek hızla ceza alanına girdi ve pasını müsait durumdaki Deniz Türüç'e aktardı. Deniz Türüç ceza alanında boş durumda istediği vuruşu yapamayınca meşin yuvarlak kalenin solundan auta çıktı.

62. dakikada Uğur Demirok topla birlikte hızla ilerleyen Raheem Lawal'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırıldı ve gelecek maçta cezalı duruma düştü.

75. dakikada Kayserispor, Raheem Lawal'ın golü ile maçta tekrar öne geçti Welliton Soares'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Raheem Lawal'ın altıpas önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Onur Kıvrak'ın solundan ağlarla buluştu. 2-3

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve bu kritik maçtdan 3 puan çıkaran ekip Kayserispor oldu.

İKİ TAKIMIN 11'LERİ...

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Aytaç, Onazi, Olcay, Yusuf, N'doye, Rodallega

KAYSERİSPOR: Muammer, Levent, Rotman, Mabiala, Deniz Türüç, Welliton, Lawal, Erkan Kaş, Hakan Aslantaş, Güray Vural, Umut Bulut

Maçtan notlar

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Kayserispor karşılaşmasına beklenene yakın bir kadroyla çıktı. Ligin 29’uncu haftasında oynanan Gençlerbirliği maçının 11’inden farklı olarak kadroda tek değişiklik yapan Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından tedavisine devam edilen ve 18 kişilik kadroda bulunmayan Okay Yokuşlu’nun yerine ilk 11’de Aytaç Kara’ya görev verdi.

AYTAÇ 15 MAÇ ARADAN SONRA İLK 11’DE

Trabzonspor’da orta saha oyuncusu Aytaç Kara, 15 haftanın ardından ilk 11’de görev aldı. Son olarak ligin 14’üncü haftasında oynanan Adanaspor karşılaşmasında ilk 11’de görev yapan 24 yaşındaki futbolcu, 15 hafta sonra Okay’ın yokluğunda teknik direktör Ersun Yanal tarafından ilk 11’de tercih edildi.

YUSUF EDOĞAN 2 HAFTA SONRA KADRODA

Trabzonspor’da Antalyaspor ve Gençlerbirliği ile oynanan maçların kadrosunda tercih edilmeyen Yusuf Erdoğan, Kayserispor karşılaşmasıyla 18 kişilik kadroda yerini aldı. Son olarak ligin 27’nci haftasında oynanan Beşiktaş maçının 18’inde yer alan 24 yaşındaki futbolcu, Kayserispor karşılaşmasıyla yeniden takıma döndü.

MAÇA BEKLENEN İLGİ GÖSTERİLMEDİ

Trabzonspor taraftarları, bordo mavili kulüpten yapılan destek çağrılarına rağmen Kayserispor karşılaşmasına bir önceki iç saha maçlarına oranla beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerde önemli boşlukların olduğu gözlenirken, konuk ekip taraftarlarıı ise kendilerine ayrılan bölümde yer alarak takımlarına destek verdi. Maç öncesi taraftarlar iki takım futbolcularını da tribünlere çağırarak alkış tuttu ve 'Anadolu' tezahüratlarında bulundu.

KAYSERİSPOR TARAFTARI ŞEHİR TURU ATTI

Bu arada Trabzonspor-Kayserispor karşılaşması öncesi Trabzon’a gelen konuk ekip taraftarları araçlarla şehirde turlayarak Trabzonspor ve Kayserispor lehine tezahüratlarda bulundu. Ayrıca Akyazı Spor Kompleksi’ne gelen iki takım taraftarlarının birbirleriyle dostluk fotoğrafı çekildikleri görüldü.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından, maç öncesi Kayserispor Kulübü Yönetim Kuruluna dostluk yemeği verildi. Yemeğe; bordo mavili kulübün Başkanı Muharrem Usta, Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Genel Sekreter Gençaga Meriç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Egemen, Coşkun Bülbül, Okan Alemdaroğlu ve Özer Bayraktar, Kayserispor Başkanı Murat Erol Bedir ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte her iki kulüp yetkilileri birbirine karşılıklı olarak başarı dileyerek, maç anısına hediye sundu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ