MENÜ

Kasımpaşa deplasmanda zorlanıyor

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Kasımpaşa, bu sezon dış sahada kötü bir grafik sergiledi. Ligde 12 kez mağlup olan lacivert-beyazlılar, bu maçların 8’ini deplasmanda kaybetti. Bu sezon rakip filelere 38 gol bırakan İstanbul temsilcisi, deplasmanlarda ise 11 gol bulabildi.

Kasımpaşa deplasmanda zorlanıyor

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında 6 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Kasımpaşa, dış sahada oynadığı maçlarda zorlanıyor.

Bu sezon kendi sahasında iyi bir grafik sergileyen Kemal Özdeş yönetimindeki lacivert-beyazlı ekip, çıktığı 14 deplasman mücadelesinin 8’ini kaybederken, 3’er beraberlik ile galibiyet aldı.

Sezona, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki Trabzonspor ve Medipol Başakşehir deplasmanlarında alınan mağlubiyetlerle giren Kasımpaşa, Kemal Özdeş yönetiminde de dış sahadaki kötü sonuçlara dur diyemedi.

Teknik direktör Kemal Özdeş dönemindeki ilk deplasman maçında da Bursaspor’a yenilen lacivert-beyazlılar, ardından sırasıyla Atiker Konyaspor, Akhisar Belediyespor, Antalyaspor, Adanaspor ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında mağlup oldu.

Kasımpaşa, deplasmanlarda 12 puan topladı. Ligin 8. haftasında Osmanlıspor’u 2-1, 14. haftasında Çaykur Rizespor’u 1-0 ve 24. haftada Gaziantepspor’u 2-0’lık skorlarla mağlup eden lacivert-beyazlılar, 21. haftada Fenerbahçe ile 0-0, 23. haftada Kayserispor ile 2-2, 28. haftada da Kardemir Karabükspor ile golsüz berabere kaldı.

Deplasmanda gol atmakta zorlanıyor

Kasımpaşa, deplasman maçlarında kendi sahasına kıyasla daha az gol atıyor.

Ligde dış sahada rakip fileleri 11 kez havalandıran lacivert-beyazlılar, kalesinde ise 20 gol gördü. Kasımpaşa, bu sezon kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarda ise 27 gol kaydederken, 19 gol yedi.

Öte yandan lacivert-beyazlılar, üç deplasman galibiyetinin ikisini devre sonlarında attığı gollerle kazanırken, bu mücadeleleri tek farklı skorlarla kazandı.

Öksüz: "Kazanmaya gideceğiz"

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Galatasaray deplasmanına kazanmaya gideceklerini söyledi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "büyük" takımlar ile Anadolu kulüpleri arasında çok fazla güç farkı bulunmadığını belirtti.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında deplasmanda oynayacakları mücadelede Fode Koita’nın sakatlığı nedeniyle ciddi bir forvet sıkıntısı yaşayacaklarını ifade eden Öksüz, "Biz hem Galatasaray’ın hem de kendimizin şu andaki durumunu biliyoruz. Büyük takımlara karşı takım kendi kendini motive ediyor. Bu maçı kazanmaya gideceğiz. Yenileceğimizi kesinlikle düşünmüyoruz. Galatasaray’ın seyircisiz oynayacak olması da bizim için ayrıca bir avantaj. Bu durum bizim lehimize olacak diye düşünüyorum." diye konuştu.

Kasımpaşa’nın deplasman karnesi

Hafta Maç Sonuç
1 Trabzonspor-Kasımpaşa 2-0
3 Medipol Başakşehir-Kasımpaşa 3-1
5 Bursaspor-Kasımpaşa 1-0
8 Osmanlıspor-Kasımpaşa 1-2
10 Atiker Konyaspor-Kasımpaşa 2-1
12 Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa 1-0
14 Çaykur Rizespor-Kasımpaşa 0-1
16 Antalyaspor-Kasımpaşa 2-1
19 Adanaspor-Kasımpaşa 3-0
21 Fenerbahçe-Kasımpaşa 0-0
23 Kayserispor-Kasımpaşa 2-2
24 Gaziantepspor-Kasımpaşa 0-2
26 Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa 3-1
28 Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa 0-0

Haberin Devamı
YORUM YAZ