MENÜ

11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları başladı

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde düzenlenen organizasyona yaklaşık 2 bin özel sporcu katılıyor.

11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları başladı

Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları başladı.

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde başlayan ve iki gün sürecek organizasyona Türkiye’nin 17 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yaklaşık 2 bin özel sporcu katılıyor.

Düzenlenen açılış töreninde, zihinsel, otistik, işitme, görme, bedensel engelli ve down sendromlu özel sporcuların bando gösterisi ile katılımcı okulların toplu geçiş töreninin ardından zihinsel engelli gençler bendir sunumu yaptı.

Azerbaycan Halk Dansları, Otizmli Çocuklar Mehteran Takımı Gösterisi, İşitme Engelliler Halk Oyunu Gösterisi ile devam eden törende, Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkmen, organizasyonun şenlik havasında geçmesini istediklerini belirterek, "Türkiye’nin 17 farklı ilinden gençlerimiz var. İstanbul’un 39 içesinden gelen sporcularımız var. KKTC’den gelen sporcularımız var. 2 bin özel sporcumuz burada yarışacak. Umarız seneye 2 bin 500, 3 bin özel sporcuyu buluruz. İşin yarışma boyutu var ancak önemli olan işin sosyal boyutu. Böyle özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

11. Özel Sporcular Atletizm Yarışları’nda gençler; 50, 100, 200, 4x100 metre kategorilerinde yarıştı. Müsabakaların ardından katılımcı özel sporculara madalya verildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ