MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer o yorumladı

30 Nisan Pazar İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün yarış programını yorumladı ve sizler için altılı hazırladı.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer o yorumladı

İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün yarış programını yorumladı ve sizler için altılı hazırladı.

ÇENGELKÖY BADEMİ çime yatkın orijini ile bu kez kazanmaya yakındır

Yazar: Şair Gençer O

1.AYAK: Altılı Ganyan zor bir yarış ile başlayacak. 1900 metrede yapılacak olan koşunun çim pistte olması daha önce bu pistte başarılı olmuş atlara ağırlık vermemizi gerektirir. Aksoyak bu yarışta ilk şansı vereceğim safkandır. Geçtiğimiz yıl Adana’da çim pistte başarılı yarışlar kazanan bu safkan Kasım ayında İstanbul’da koşmuş Nevcihan’ın kazandığı yarışta ikinci kalmıştı. Daha sonra Bursa’ya gidip gelen Aksoyak Aralık ayında iki koşuda start almış ve bir üçüncülük yapmıştı. Son olarak Mart ayında sentetikte bir koşu yapan Aksoyak 4’üncü olurken çok iyi performans gösterdiği çim pistte kazanabilecek durumda olup favorimdir. Nevcihan, Azatkuşu, Muson Rüzgarı, Olgunbaba, Feracehan ve Zeus diğer şans verdiğim atlardır.

2.AYAK: 3 yaşlıların handikap 15 bu koşusu günün zor yarışlarından biri olacak. Buna rağmen bu koşuda Churchill Fire risk alınarak tek bile bırakabilir. Son olarak Ergin Talay’da koşan bu tay Pershing’in 1.21.99 yaptığı gün 5’inci olurken 1.23.49 derece yapmıştı. Bu rakipler arasında favori olması doğaldır. Bu tayın yanına uzun süredir çim piste çıkmasını beklediğim Aslanparçası’nı önereceğim.

3.AYAK: Günün önemli mücadelelerinden biri olan TSYD Koşusu’nda ilk şansı Sinclar’a vereceğim. Kış sezonunda form tutan ve son olarak Dayımbenim’in kazandığı yarışta fotoda kaybeden bu kaliteli atın bu kez kazanması normal sonuç olur. Çıkışa geçen atlardan biri olan Impulsive, Baybaşkan ve Blaze To
Win yarışın diğer şans verdiğim atlarıdır. Form durumu iyi olan El Conquerador bombayı yapabilir.

4.AYAK: Bu grubun atları son olarak 23 Nisan Koşusu’nda bir araya gelmişti. Azmi Reis ve Abuş’un yer aldığı o koşudan sonra bu grup daha uygun gözüküyor. yarışın çim pistte olmasıyla bu iki atın yeterli olmasını bekliyorum.

5.AYAK: Arap taylarının Maiden bu koşusunda yarış çim pistte olduğundan bu kez ilk yarışından farklı olabilecek atlar yazılmalıdır. İyi bir çim orijini olan Çengelköy Bademi ilk yarışında da ısrarla önerdiğim bir at olarak favorimdir. Günün bankosu olarak öneririm. Rakip isteyenlere Durmaz Akar, Özerdinç ve Bawepir diğer şans verdiğim atlardır.

6.AYAK: 1400 metre çim pistte yapılacak olan günün son yarışında çimci atların sürpriz çıkışları izlenecektir. Kariyerinde zaman zaman çıkış yaptığı yarışıyla öne çıkan Marazhan favorimdir. Bu atın son koşusunda sürpriz ikinciliğinde de şans verdiğimi hatırlatırım ki önde süratiyle bitirmeye gideceğinden tempoyu iyi ayarlarsa birincilik gelebilir. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı A3’te koşup 6’ıncılık yapan Pan Reka’nın şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu ikiliden sonra Lira Lira, Lifetime, Padrino ve Lord Of Pera şans verdiğim diğer atlardır.

2-5-1-8-10-13-3 // 5-8 // 9-7-2-3-5 // 1-3 // 2 // 13-8-3-5-11-10

Haberin Devamı
YORUM YAZ