MENÜ

Ankara at yarış programı-Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış programı. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış programı-Şair Gençer O'nun yorumları

29 Nisan Cumartesi Ankara at yarış programı. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

DEDEMŞAH Zor programda risk alacağım arıkandır

Yazar: Şair Gençer O


1.Ayak: Kızılcahamam Koşusu KV7’de gözler 2 nolu Win The West üzerinde olacak. Bu tay İzmir’de gösterdiği iyi performans sonrasında çim piste ilk olarak bu koşu ile yarışmış olacak. Girdiği 5 koşuda 3 kez kazanan ve iki ikincilik yapan tay Win River Win yavrusu olması dolaysıyla çim pistte de etkili koşmasını beklediğimiz atlardan biridir. Cihan Pehlivanı, Bogdanovic ve Heyemola rakibi olarak gözüken atlardır.

2.Ayak: Bölünen Maiden yarışlardan biri olan bu koşuda ilk şansı 8 nolu Powerrun’a vereceğim. Bu tay idman pistinde çok iyi olduğundan bu yarış ile birlikte gelişimi yakından izlenecek atlardan biri olmalıdır. Dai Jin yavrusu olan bu atın annesi Tayyareci hızlı bir isimdi ve idman dereceleri annesinin kabiliyetini anımsatıyor. 13 nolu Pure Love rakibi olarak gördüğüm taydır. Bu tayın anneden kardeşi Iphigeneia, Nice Of Time, Kasnezan, Hız Delisi gibi yetenekli isimler olması tayı takip etmemiz için yeterli gözüküyor. Vasily, Warrior Angel ve Beynam diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: Dünya Veteriner Hekimler Günü koşusunda ilk şansı 2 nolu Dedemşah’a vereceğim. Uzun aradan sonra gördüğü koşuda 4’üncü olan Dedemşah mesafe ters gözükmesine rağmen bu mesafede 1.54.91 ile kazanan Dedemşah aynı mesafeli Fevzi Çakmak Koşusu’nda üçüncü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nda ikinci olmuştur. Bu sonuçlar Dedemşah’ın mesafeyi çok iyi koştuğunu gösterdiğinden kazanması benim için normal sonuç olur. Oğlum Berat, Tambora, Angel Horse ve Divine Heart gibi kariyerli atların rakip olarak yazılması tercihen yarışsevere bağlı.

4.Ayak: 4 ve yukarı yaşlı atların yer aldığı bu koşuda sürpriz olmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Çimci atların bir araya geldiği koşuda hedef olarak bu yarışı seçtiğini düşündüğüm Akhun ilk şansı vereceğim safkandır. Alburak Kızı aynı şekilde çimde iki kat iyi koşar ve gördüğü yarışlar sonrası burada patlama yapabilir. Olgunabi, Mercanlı, Alişirin Oğlu gibi kalitesini ispatlamış atlar doğal olarak yazılmalıdır. Gölcük Aslanı bu pistte çok iyi koşar sürpriz atımdır.

5.Ayak: 3 yaşlı tayların yer aldığı 1200 metrelik Maiden bu koşuda zor bir yarış bizi bekliyor. Taylar arasında çimde daha önce tecrübesi olanlar öne çıkacaklardır. Ancak bu yarışa iyi hazırlanan ve çim piste ilk kez çıkacak olsa da iyi koşmasını beklediğim 1 nolu Babaemir favorimdir. Black Blood isimli kısrağın bu yavrusu annesinin ilk koşan tayı ve potansiyelli bir orijine sahip. 10 nolu Undaunted ise çim piste yatkın orijini ile bu yarışta iyi hazırlıklarının hakkını verebilir. Daha sonra Garnet, Monserrat, Beddish, Holding Victory ve Fleta’ya şans vereceğim.

6.Ayak: Programın kapanışı zor bir çim yarış ile olacak. İlk şansı bu koşuda 5 nolu Irkım’a vereceğim. İyi bir çim atı olan Irkım gördüğü kum yarıştan sonra bu grupta çok etkili koşacaktır. Diğer yanda ekürisi Othara’nın da son iki kum yarışı oldukça formda olduğunu gösterdiğinden eküriler favorimdir. Son yarışı etkili olan atlardan biri İdealis’ti bu grupta ona ikinci şansı vereceğim. Bu ikiliyi yeterli görüyorum. Daha sonra Ziganadan, Vakurkız, Güney Fırtınası, Natuhay ve Anılkaya isimli atlara sürpriz şansı vereceğim.

2,6,5,8 // 8,13,10,15,3 // 2 // 2,8,7,6,3,4 // 1,10,12,14,2,4,11 // 5,9

Haberin Devamı
YORUM YAZ