MENÜ

Trabzonspor'dan çok güzel hareket

Şehit kaymakam Fatih Safitürk’ün vasiyetini Trabzonspor Yönetimi gerçeğe dönüştürdü. Mardin ile çevre ilçelerden 150 öğrenci ve beraberindekiler bugün oynanacak Gençlerbirliği maçını tribünde izleyecek.

Trabzonspor'dan çok güzel hareket

Mardin’in Derik İlçesi’nde görevliydi Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk...

Ziyarete gittiği Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği’ndeki anı defterine, “Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin’den Trabzon’a getireceğim. Onlara hem maç izleteceğim hem de kenti gezdireceğim” diye yazmıştı. Olmadı. Alçakların terör saldırısında şehit oldu. Durumdan haberdar olan Trabzonspor Yönetimi ise tüyleri diken diken edecek bir adım attı, “Safitürk’ün sözü bizim sözümüzdür, onun hayali bize vasiyet olmuştur” diyerek düğmeye bastı. Kollar sıvandı, temaslar kuruldu.

Ve bugün Mardin’in çeşitli ilçelerinden 150 öğrenci Trabzon’da kenti gezecek, misafir edilecek, akşam da Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını izleyecek. Onlara şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, 4 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ve bazı bürokratlar da eşlit edecek.

‘Haydi Trabzon maça’

Böyle bir organizasyona imza attıkları için çok mutlu olduklarını anlatan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, “Kaymakamımız mükemmel bir insandı. Devletine ve milletine bağlı yiğit bir adamdı. Alçakça şehit edildi. Çok iyi bir Trabzonspor taraftarı olan kaymakamımızın bir hayali vardı. Gönül isterdi ki o hayattayken bu hayalini gerçekleştirebilseydi; ancak olmadı. Şimdi onun bu hayali bize vasiyet oldu. Ben bütün Trabzonsporlular’ı bu güzel günü daha da anlamlı hale getirmeleri için tribündeki yerlerini almaya davet ediyorum” sözleriyle hislerini aktardı.

Abi Trabzonspor

Keşke şehit düşmeseydi de Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk getirebilseydi öğrenci kardeşlerimizi. Olmadı. Kahpece öldürüldü. Kim ki anı defterine yazılan o vasiyet gibi satırları Trabzonspor Kulübü ile paylaştı ve böyle bir işte emek sahibi olduysa yüreğine, emeğine sağlık.

Trabzonspor bir spor kulübü olmanın sadece maç yapmak olmadığını bir kez daha hatırlattı. ‘Anadolu’nun Abisi’ sıfatının sorumluluğunu yerine getirdi. Tebrikler Trabzonspor.


Jacek Cyzio: Futbolcular halka karışmalı

Haberin Devamı
YORUM YAZ