MENÜ

Spor ve Kültür Şenliği yapıldı

Bir Umut Bir Ufuk projesi kapsamındaki Spor ve Kültür Şenliği dün Riva’da gerçekleşti. Etkinliğe spor ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Spor ve Kültür Şenliği yapıldı

Suriyeli ve Türk çocukların kaynaşmasını amaçlayan “BİR UMUT, BİR UFUK” projesi kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu ve Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği(TOGEMDER) işbirliği ile gerçekleştirilen “1. SPOR ve KÜLTÜR ŞENLİĞİ” Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

Şenliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ile davetliler katıldı.

‘Takdire şayan buluşma’

Emine Erdoğan, Nazım Hikmet’in “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne” ve Arif Nihat Asya’nın “Ağaç ve çocuk” şiirlerinden dizeler de okuduğu konuşmasında etkinliğin dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:

“Türkiye Futbol Federasyonu ve TOGEMDER işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Spor Kardeşliktir’ projesi vesilesiyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Misafirimiz olan Suriyeli çocuklarla ülkemiz çocuklarının böyle bir anlamlı bir etkinlikte buluşturulması takdire şayandır. Bu güzel mekanı çocuklarımıza açan yetkilileri tebrik ediyorum.” ‘600 bin insan öldü’ Bakan Kılıç, Suriye’de 600 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bugün gerçekten burada ülkemizin, milletimizin ve aynı zamanda medeniyetimizin neleri başardığını, neleri başarabileceğimizin küçük bir örneğini yaşıyoruz. TOGEM, TFF ve paydaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte şöhretler karması, Türk ve Suriyeli çocuklardan kurulu minik takımlar gösteri maçında karşı karşıya geldi. Ayrıca 16 takımdan oluşan TFF-TOGEM Futbol Turnuvası gün boyu devam etti ve final maçıyla son buldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ