MENÜ

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman?

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman? sorusunun aramaları her geçen gün artıyor. Tatil planı yapanlar, Kurban Bayramının ne zaman ve tatilin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'tan bir son dakika açıklaması geldi. İşte 2017 Kurban Bayramı ve tüm detayları...

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman?

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman? Ramazan Bayramının ertesinde vatandaşların gözü Kurban Bayramında. Yoğun iş temposundan yorulan ve tatil için vakit bulamayan vatandaşlar bayramları iple çekiyor. Kurban Bayramı da hem kurban ibadetinin gerçekleştirilmesi hem de iş temposundan yorulan vatandaşlar için önemli bir fırsat.

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2017 Kurban Bayramı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre 31 Ağustos (Arife) 1 Eylül'de başlıyor. Hükümetin 30 Ağustos'un da birleştirerek o haftayı tamamen tatil yapması mümkün. Böylece 2017 Kurban Bayramı tatil süresi 10 güne çıkabilir.

Kurban bayramı ne zaman?

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

2017 Mübarek gün ve geceler

Üç Ayların Başlangıcı: 29 Mart Çarşamba
Regaib Kandili: 30 Mart Perşembe
Miraç Kandili: 23 Nisan Pazar
Berat Kandili:10 Mayıs Çarşamba
Ramazan Ayı Başlangıcı:27 Mayıs Cumartesi
Kadir Gecesi:21 Haziran Çarşamba
Arefe: 24 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı: 25, 26, 27 Haziran
Kurban Bayramı Arefesi: 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı: 1, 2, 3 ve Eylül
Hicri Yılbaşı: 21 Eylül Perşembe
Aşure Günü: 30 Eylül Cumartesi
Mevlid Kandili: 29 Kasım Çarşamba

Numan Kurtulmuş'tan son dakika açıklaması

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak edilirken bin son dakika açıklaması geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm sektörünün ve tatilcilerin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Numan Kurtulmuş Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmaması yönündeki soruya, "Henüz belli olmadı, belli olmadan herhangi bir şey söylemek, ümit vermek doğru olmaz." dedi

Bakan Kurtulmuş, Kurban Bayram'ı tatiliyle ilgili yöneltilen soruya, "Henüz belli olmadı, belli olmadan herhangi bir şey söylemek, ümit vermek doğru olmaz. Ama herhalükarda bayram tatili ümidimiz var, yani kısa da olsa bayram tatilimiz var. Uzun olursa ne âlâ, turizm bakımından ama şu haliyle bile bayramda Türkiye'nin birçok yerinde turizm açısından çok ciddi hareketlenme var ve daha da olacağını biliyoruz." dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ