MENÜ

Fenerbahçe, hem Panthinaikos'u hem de Damir Javor'u eledi

Fenerbahçe dün akşam harika bir oyunla Yunan temsilcisi Panathinaikos'u bir kez daha devirdi ve 3. kez Final Four'a adını yazdırdı. Sarı Lacivertliler'in Pana dışında elediği bir isim daha var: Damir Javor...

Fenerbahçe, hem Panthinaikos'u hem de Damir Javor'u eledi

Euroleague çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, OAKA'da aldığuı iki galibiyetin ardından Ülker Arena'da da Panathinakos'u devirdi ve adını yeniden Final Four'a yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe, Yunan temsilcisi dışında bir ismi daha adeta eledi: Damir Javor.

Hatırlanacağı üzere Javor, geçen sezon Fenerbahçe'nin finalde kupaya uzanamadığı maçın en büyük sorumlularından biri olarak gösterilmişti.

Berlin'de oynanan final maçında salonda bulunan Fenerbahçeliler'in yanı sıra Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de tepkisini çeken Javor, temsilcimizin aleyhine çaldığı düdüklerle büyük tepki almıştı. Fenerbahçe ile CSKA arasında 15 Mayıs 2016'da oynanan finalin normal süresi 83-83 sona ermiş, uzatmalarda 101-96'lık skorla Rus ekibi galibiyete uzanmıştı.

İsrail deplasmanında

FIBA'ya şikayet edilen Sloven hakemi bu sezon diğerlerinden ayıran önemli bir durum ortaya çıktı. Damir Javor, Fenerbahçe'nin Ülker Arena'da oynadığı iç saha maçlarının hiçbirinde görev alamadı. Euroleague'in normal sezonunda Fenerbahçe'nin iç saha maçlarına atanmayan Sloven hakem, İsrail'deki Maccabi-Fenerbahçe maçında görev almıştı.

Javor'un, Final-Four'a kalan Fenerbahçe'nin maçlarına atanmaması bekleniyor.

ÖZET: Fenerbahçe - Panathinaikos maç sonucu: 79-61

Haberin Devamı
YORUM YAZ