MENÜ

Trabzonspor, koşar adım Avrupa'ya

2017’de çıktığı 12 lig karşılaşmasında tam 29 puan toplayan ve son olarak takipçisi Antalyaspor’u deplasmanda 3-0’lık farklı skorla deviren Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi için kenetlendi. 4. sıradaki Galatasaray’la farkı 2 puana kadar indiren Bordo-Mavililer’de tek bir hedef var. O da; 6’da 6 yapmak. Üstelik Fırtına, art arda gelen Gençlerbirliği ve Kayseri maçlarını iç sahada oynayacak.

Trabzonspor, koşar adım Avrupa'ya

Tarihinin en kötü ilk yarılarından birini geçirdikten sonra değişim sürecine giren Trabzonspor, ikinci yarıda harikalar yaratmaya devam ediyor. Devreyi 13. sırada tamamladığı Süper Lig’de, 28. hafta itibariyle 5.’lik koltuğunda oturan Bordo-Mavililer, tüm hesaplarını Avrupa için yapıyor. Fırtına yakaladığı müthiş seriyle adım adım UEFA Avrupa Ligi biletine yaklaşıyor.

Kritik virajı geçtiler

En kritik virajlardan birinde takipçisi Antalyaspor’u deplasmanda 3-0 deviren Fırtına, derbide Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye kaybetmesiyle birlikte iyice kenetlendi. Öyle ki Trabzonspor ile 4. Galatasaray arasındaki puan farkı sadece iki. Akyazı’da 4-3 kaybedilen Beşiktaş mücadelesinin ardından 7’de 7 hedefi koyan Karadeniz ekibi, Antalya engelini kayıpsız geçerek son
6 maça bakmaya başladı

Akyazı motivasyonu

29. ve 30. haftalarda oynanacak iki lig karşılaşmasının Akyazı’da olması Trabzonspor’u daha da motive ediyor. Medical Park Arena’da önce Gençlerbirliği ardından Kayserispor’la karşılaşacak Bordo-Mavililer, sonrasında ligin dibinde yer alan Adanaspor’a konuk olacak. Sırasıyla Başakşehir, Fenerbahçe (D) ve Bursaspor mücadeleleriyle lig sonlanacak.

Fener’i de geçebilir

Eğer Fırtına önündeki ilk 4 maçı kazanırsa, 33. haftadaki Fenerbahçe karşılaşması final olabilir. Öyle ki Trabzonspor kayıpsız bir şekilde yoluna devam ederse, değil Galatasaray’ı geçmek,
şu an 6 puan önünde yer alan 3. sıradaki Fenerbahçe’yi de altına alabilir. Teknik direktör Ersun Yanal da Avrupa için takımı motive ediyor, “Böyle oynamaya devam edelim, her maçı kazanırız” diyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ