MENÜ

NeymarJr'sFive başlıyor

Çocukluğumuzun mahalle maçı ruhunu geri getiren sokak futbolu turnuvası NeymarJr’sFive geri dönüyor. 53 ülkede RedBull tarafından düzenlenen NeymarJr’sFive’ın Türkiye ayağı, 29 Nisan Cumartesi günü Çanakkale elemesi ile başlayacak.Farklı kuralları ile dikkat çeken turnuvanın elemeleri Türkiye’de 9 ilde yapılacak.

NeymarJr'sFive başlıyor

Türkiye’de çocukluk arkadaşları toplandığında, söz dönüp dolaşıp küçükken yapılan mahalle maçlarına gelir. Sokak aralarında gazozuna oynanan, kalelerin taştan, topun ise içi taş dolu şişeden olduğu zamanlar konuşulur, özlem giderilir.

Futbolu, hayatının her saniyesinde yaşayanların sokak futbolu heyecanını eskisi gibi yaşayabilmeleri için düzenlenen RedBullNeymarJr’sFive turnuvası 53 ülkede yapılıyor. Büyük turnuvanın Türkiye ayağı ise 29 Nisan Cumartesi Çanakkale’de başlıyor. Bu sene dünya genelinde 70 binden fazla oyuncunun katılacağı turnuva, Çanakkale’nin ardından sırasıyla Trabzon, İstanbul, Denizli, Ankara, Bursa, Konya, İzmir ve Adana’da yapılacak elemelerle devam edecek ve en iyiler 10 Haziran’da İstanbul’daki büyük finale katılmaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan RedBullNeymarJr’sFive farklı kuralları ile dikkat çekiyor. Beşe beş oynanan maçlarda gol atan takım karşı takımdan birini eliyor. Geçen yılKayseri ekibi African United’ı mağlup eden Parker FC olmuştu. Parker FC ülkemizi Brezilya’da yapılan dünya finalinde temsil etmişti.

Binlerce oyuncunun katılması beklenen turnuvada farklı illerdeki elemelerden çıkan takımlar, 10 Haziran’daki Türkiye finalinde yarışacak. Şampiyon takım, Brezilya’daki InstitutoNeymarJr’daDünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek ve RedBull sporcusu NeymarJr ile tanışma şansı elde edecek. Kurallarıyla rekabet duygusunu öne çıkarmaya çalışan organizasyona kayıtlar ise http://www.neymarjrsfive.com/tr/TR adresinde sürüyor.

NEYMAR JR’S FİVE KURALLARI

Beşe beş sokak futbolunun oynanacağı NeymarJr’sFive’da centilmenlik dışında kural yok.16 ile 25 yaş arasındaki her oyuncu turnuvaya katılabiliyor. Takımlar, 25 yaşından büyük sadece iki kişiyi kadrosuna katabiliyor. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

NEYMAR JR’S FİVE TÜRKİYE TAKVİMİ

• 29 Nisan Cumartesi – Çanakkale Cumhuriyet Meydanı
• 30 Nisan Pazar – Trabzon – Ahmet Suat Özyazıcı Stadı
• 4-7 Mayıs – İstanbul – Yenikapı Gösteri Merkezi
• 13 Mayıs Cumartesi – Denizli – Denizli BB Futbol Akademisi / Ankara – Çankaya Çınar Halı Saha
• 14 Mayıs Pazar – Bursa – Cumhuriyet Stadyumu / Konya – Stadyum yan alanı
• 20 Mayıs Cumartesi – İzmir – Dokuz Eylül Üniversitesi Stadı
• 21 Mayıs Pazar – İstanbul – İTÜ Ayazağa Stadyumu
• 28 Mayıs Pazar – Adana – Adana Merkez Parkı
• 10 HAZİRAN CUMARTESİ - BÜYÜK FİNAL - İSTANBUL

Haberin Devamı
YORUM YAZ