MENÜ

Başakşehirli futbolcular ne kadar ceza alacak?

Süper Lig'de 28. haftada Çaykur Rizespor deplasmanında 3-3 berabere kaldığı maçın ardından çıkan olaylarda futbolcularıyla gazeteciler arasında çıkan kavga nedeniyle Başakşehirli futbolcular Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan PFDK'ya sevk edildi. Peki bu futbolcular ne kadar ceza alacak?

Başakşehirli futbolcular ne kadar ceza alacak?

Çaykur Rizespor maçı sonrasında kameramana saldıran Başakşehirli futbolcular Emre, Volkan, Yalçın ve Ufuk Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

TFF'de yer alan açıklama göre deneyimli futbolcu Emre Belözoğlu, "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca tedbirli olarak, Yalçın, Volkan, ve Ufuk ise "saldırı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Buna göre Türkiye Futbol Federasyonu'nda yer alan talimatlara göre "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Emre Belözoğlu, 36. madde uyarınca 1 ila 3 müsabakadan men cezası veya para cezası verilebilir.

Ancak kaleci Volkan Babacan, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan, "saldırı" nediyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 3 ila 5 müsabakadan men cezası alabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ