MENÜ

(ÖZET) Başakşehir-Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadeleye Başakşehir, Cengiz Ünder'in golleriyle fırtına gibi bir başlanıç yaptı ancak Fenerbahçe gollere Ozan Tufan ile erken yanıt verdi. Karşılaşmanın 2. yarısında Fenerbahçe'de Hollandalı yıldız Persie sahneye çıktı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Fenerbahçe rövanş maçı öncesinde avantajı kaptı

(ÖZET) Başakşehir-Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadeleye Başakşehir, Cengiz Ünder'in golleriyle fırtına gibi bir başlanıç yaptı ancak Fenerbahçe gollere Ozan Tufan ile erken yanıt verdi. Karşılaşmanın 2. yarısında Fenerbahçe'de Hollandalı yıldız Van Persie bu kez sahneye çıktı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Fenerbahçe rövanş maçı öncesinde avantajı kaptı.

Cengiz Ünder mükemmel başladı

Maçın 7. dakikasında Adebayor'un Fenerbahçe savunmasını dağıtarak gelip vurduğu top sonrasında Volkan'dan dönen topu ceza sahası çizgisi üzerinde alan Cengiz Ünder, sol çaprazdan mükemmel bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi.11. dakikada Başakşehir'de Edin Visca sağ kanattan muhteşem getirip içeri ortaladı, genç Cengiz takımının ikinci golünü kaydetti.

Bu kez sahne Ozan Tufan'ın

Mücadelenin 12. dakikasında Başakşehir'in genç kalecisi Faruk, hava topunda Van Persie'den önce yükselip vurdu ama yumrukladığı top kısa düştü. Ozan Tufan'ın sert şutu savunmaya çarparak ağlarla buluştu.

Kjaer sakatlandı

Fenerbahçe'nin başarılı savunmacısı Simon Kjaer sakatlandı ve 23. dakikada yerini Roman Neustadter'e bıraktı. Tecrübeli oyuncu rakibi ile girdiği bir pozsiyon sonrası sekerek oyuna devam etmek zorunda kaldı.

ÖZET - Fenerbahçe - Başakşehir maç sonucu: 2-2 (9-10)

Mahmut Tekdemir korkuttu

Mücadelenin 32. dakikasında Robin Van Persie ile Mahmut çarpıştı. Başakşehirli futbolcu yerde kaldı. Yerde kalan ve sağlık ekiplerinin oyun alanına girerek müdahale ettiği Mahmut oyundan çıktı. Burnu kanlar içinde kalan Mahmut Tekdemir'in yerine oyuna Samuel Holmen girdi.

Başakşehir direğe takıldı

Karşılaşmanın 39. dakikasında Başakşehir'in sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gönderilen ortaya Epureanu muhteşem yükselerek vurdu, Volkan'ın parmak ucuyla dokunduğu top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

2. yarı iki takım da kontrollü başladı

Oyunun 2. yarısında Fenerbahçe daha fazla topa hakim taraf olarak dikkat çekti. Başakşehir ise 2-1'lik skorun verdiği avantaj ile rakibini sahasında karşılayıp kontraatak bularak rakibine üstünlük sağlamaya çalıştı.

Van Persie skoru eşitledi

Dakikalar 61'i gösterdiğinde Fenerbahçe'de Aatıf'ın pasıyla topla buluşan Şener, çizgiye inerek içeri orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa kafa vuran Hollandalı yıldız Van Persie beraberlik golünü kaydetti.

Topsuz alanda gerginlik

65. dakikada Eren'le Lens arasında topsuz alanda tartışma yaşandı. Rakibinin kendisini engellemesine kızan Hollandalı rakibine sert bir hareketle karşılık verdi. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan Lens'e sarı kart gösterdi ve sert bir dille uyardı.

Ozan Tufan tehlikeli geldi

67'de sağ kanattan Lens'le gelişen Fenerbahçe atağında Attamah topu uzaklaştırmaya çalışırken top Ozan'ın arkasında kaldı ve sırtına çarptı. Topu arayan Ozan pozisyonda şut çekmekte gecikince savunma bir kez daha müdahale ederek tehlikeyi önledi. Bu pozisyonun ardından Emmanuel Adebayor oyundan çıktı, yerine Mossoro girdi.

Visca son dakikada kaçırdı

90+2'de Emre'nin köşe vuruşunu Volkan yumrukladı. Dönen topta sağ kanattan içeri yapılan ortayı Mehmet Batdal indirdi, Visca çok sert ve düzgün bir şut çekti top direk dibinden auta gitti.

Mücadele başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.Rövanş maçı 16 Mayıs'ta oynanacak.

Başakşehir'in 11'i;

Faruk, Caiçara, Attamah, Epureanu, Eren, Mahmut, Emre, Cengiz, Visca, Mustafa Pektemek, Adebayor

Başakşehir yedekleri; Ahmet, Mossoro, Mehmet Batdal, Napoleoni, Holmen, Uğur Uçar, Alparslan

Fenerbahçe'nin 11'i;

Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, İsmail, Ozan, Mehmet, Josef, Lens, Aatif, Van Persie.

Fenerbahçe'nin yedekleri; Fabiano, Hasan Ali Kaldırım, Alper, Karaviev, Sow, Neustadter, Salih



Maçtan notlar

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir’e konuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu oynanan Galatasaray derbisinin ilk 11’ine göre kadroda iki değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertli takım, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmaya, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan, Lens, Chahechouhe, Van Persie 11’i ile çıktı.

Deplasmanda 1-0 kazanılan Galatasaray derbisine ilk 11’de başlayan Alper Potuk ile Hasan Ali Kaldırım müsabakada yedek kulübesinde beklerken, bu oyuncuların yerine Ozan Tufan ve İsmail Köybaşı forma giydi.

Sarı-lacivertli ekibin yedek kulübesinde Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk’un yarı sıra Fabiano, Karavaiev, Sow, Neustaedter ve Salih Uçan yer aldı.

Medipol Başakşehir’de 5 değişiklik

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cezalı oyuncular nedeniyle 3’ü zorunluluktan olmak üzere 5 değişikliğe gitti. Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile yapılan maçtan sonra çıkan olaylar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) beşer maç ceza alan Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan ile 1 maç ceza verilen Volkan Babacan, Fenerbahçe’ye karşı takımlarını yalnız bıraktı.

Kaleciler Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan’ın yokluğunda Medipol Başakşehir kalesini 3. kalecisi Faruk Çakır korudu.

Savunmada ise Yalçın Ayhan’ın yerine Ganalı futbolcu Joseph Attamah, ilk 11’de sahaya çıktı. Avcı, Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyen Mossoro’nun yerine Mustafa Pektemek, Alparslan Erdem’in yerine ise Eren Albayrak’ı sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir, maçta Faruk Çakır, Caicara, Attamah, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mustafa Pektemek, Cengiz Ünder, Adebayor 11’i ile mücadele etti.

Volkan Babacan, cezasını çekti

Medipol Başakşehir’in milli kalecisi Volkan Babacan, PFDK’nın verdiği 1 maçlık cezayı, Fenerbahçe karşılaşmasıyla doldurdu. Deneyimli file bekçisi, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile yapılacak kritik müsabakada kalesini koruyabilecek.

Terim de maçı tribünde takip etti

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de tribünden izledi. Fatih Terim, mücadeleyi protokol tribününde İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile takip etti.

Rajtoral için saygı duruşu

Gaziantepspor’un hayatını kaybeden Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun Rajtoral’ın vefatı nedeniyle 1 Mayıs’a kadar yapılacak resmi maçlarda saygı duruşunda bulunulma kararı nedeniyle Medipol Başakşehir-Fenerbahçe müsabakası öncesinde gerçekleştirilen seremonide 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ