MENÜ

Galatasaray -Fenerbahçe maçı özet

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi büyük bir heyecanla bekleniyordu. 29. haftanın en kritik karşılaşması olan Galatasaray -Fenerbahçe maçı sona erdi. Galatasaray - Fenerbahçe skoru ve özeti haberimizde...

Galatasaray -Fenerbahçe maçı özet

Dünyanın sayılı derbilerinden biri olan Galatasaray -Fenerbahçe maçı saat 19.00'da başladı. Büyük bir heyecanla beklenen Galatasaray -Fenerbahçe derbisinde son düdük çaldı. Büyük bir heyecana ve mücadeleye sahne olan Galatasaray - Fenerbahçe maçını Fenerbahçe 1-0 kazandı. Galatasaray - Fenerbahçe özet ve skor günün en çok merak edilen konularından.

Galatasaray -Fenerbahçe Özet için tıkla...


CANLI SKOR - Galatasaray -Fenerbahçe maçı (skor) kaç kaç?


Galatasaray - Fenerbahçe derbi canlı skoru kaç kaç olduğu maç başlar başlamaz an be an haberimizde olacak.

Galatasaray -Fenerbahçe canlı skoru: 0-0 dakika 30

Galatasaray -Fenerbahçe canlı skoru: 0-0 ilk yarı sona erdi.

Galatasaray -Fenerbahçe canlı skoru: 0-0 dakika 85

Galatasaray -Fenerbahçe canlı skoru: 0-1 (GOL Josef)


Galatasaray -Fenerbahçe maçı özet


12. dakikada bir faul pozisyonunun ardından Podolski ve Mehmet Topal arasında gerginlik yaşandı. Tartışma uzayınca iki Hollandalı, Sneijder ve Van Persie de birbirlerini sert şekilde ittiler ve sözlü tartışma yaşadılar.

Volkan kurtardı

24'te Galatasaray gole çok yaklaştı.

Şener'in hatasında Yasin topu kaptı, sağ çaprazdan kaleye vurdu Volkan çelmeyi başardı.

Seken topa Sneijder gelişine vurdu, bu top da Volkan'da kaldı.

Bu kez Selçuk İnan

27. dakikada yine Galatasaray bu kez Selçuk İnan'la gole yaklaştı.

Ceza alanında seken topa son anda sol ayağıyla vuran Selçuk'un şutu az farkla auta gitti.

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 sona erdi.

49'da kritik noktadan kullanılan frikikte Selçuk İnan'ın şutu az farkla auta gitti.

Oyun durdu

51. dakikada Volkan Demirel aut atışı kullanacağı sırada arkasındaki tribünelrden atılan yabancı maddelerden ötürü oyun curdu. Bir yabancı madde Volkan'ın ayağına çarptı.

68'de Sarı Kırmızılılar'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Bruma oyundan alınırken yerine Garry Rodrigues oyuna dahil oldu.

Taraftarlar Tudor'un bu oyuncu değişikliğini ıslıkladı.

71'de Galatasaray yine tehlikeli geldi.

Sağ çaprazdan ceza alanına giren Rodrigues'in şutunu Volkan kurtardı.

80'de iki takım da birer oyuncu değişikliği yaptı. Galatasaray'da Yasin yerine Eren Derdiyok, Fenerbahçe'de ise Van Persie yerine Sow oyuna dahil oldu.

90+1'de Şener'in sağ kanattan ortasına Josef de Souza kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe bu önemli mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı.




İşte iki takımın maç kadroları:

Galatasaray:

Fernando Muslera - Sabri Sarıoğlu - Semih Kaya - Lionel Carole - Ahmet Çalık - Bruma - Tolga Ciğerci - Selçuk İnan - Wesley Sneijder - Yasin Öztekin - Lukas Podolski

Yedekler:

Cenk Gönen - Martin Linnes - Hakan Balta - Josue - Nigel De Jong - Garry Rodrigues - Eren Derdiyok

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Alper Potuk - Jeremain Lens - Aatif Chahechouhe - Robin Van Persie

Yedekler:

Fabiano Ribeiro - İsmail Köybaşı - Roman Neustadter - Ozan Tufan - Volkan Şen - Salih Uçan - Moussa Sow


Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hangi kanalda saat kaçta?


İki takım arasında oynanacak karşılaşma bugün saat 19:00'da başlayacak ve beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı-grafikli ve spikerli anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

İlk yarıda Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı

Lig lideri Beşiktaş’ın 11 puan gerisinde son 7 haftaya giren sarı-lacivertliler, ikincilik iddiasını devam ettirmek için Türk Telekom Arena’dan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Süper Lig’de son iki maçını kazanarak puanını 50’ye yükselten sarı-lacivertliler, ikinci Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisinde, dördüncü Galatasaray’ın ise 1 puan önünde üçüncü sırada haftaya başladı.

Son 4 deplasman maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, Galatasaray’ı da dış sahada yenerek ilk 3 sıradaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Bu sezon sergilediği performansla zirve yarışında geride kalan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı takım, kendisi gibi kötü bir dönem geçiren rakibini mağlup etmeye çalışacak. Süper Lig’deki son maçında Medipol Başakşehir’e 4-0 mağlup olan Galatasaray 49 puanla dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 50 puanla üçüncü durumda bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, taraftar desteğiyle oynayacağı müsabakadan 3 puanla ayrılarak rakibinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Galatasaray, sezonun ilk yarısında rakibiyle Kadıköy’de oynadığı maçı 2-0 kaybetmişti.

Sneijder ve De Jong dönüyor

Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor’un son haftalarda tercih etmediği Hollandalı Wesley Sneijder ve Nigel de Jong’a derbi maçta görev vermesi bekleniyor. Hırvat teknik adamın, aynı şekilde son maçlarda oynatmadığı Sabri Sarıoğlu ile Medipol Başakşehir maçında yedek soyundurduğu Lukas Podolski’nin de derbide ilk 11’de yer alması öngörülüyor. Sarı-kırmızılı takımda uzun süreli sakatlığı bulunan Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor.

Galatasaray'da 4 futbolcu ceza sınırında

Galatasaray’da derbi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Nigel de Jong, Eren Derdiyok ve Josue Pesqueira yarın sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşerek, ligin 29. haftasındaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Bu arada derbi için şu ana kadar yaklaşık 25 bin bilet satılırken, Türk Telekom Arena’da 17 bin civarında da kombine kart sahibi var.

Van der Wiel’in forma giymesi zor

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Gregory van der Wiel’in derbide forma giymesi zor gözüküyor. Son haftalarda ilk 11’de şans bulan Hollandalı sağ bek, derbi öncesi yapılan antrenmanlarda adalesindeki sıkıntı nedeniyle takımdan ayrı çalıştı. Van der Wiel’in derbiye yetişmemesi durumunda yerine Şener Özbayraklı forma giyecek. Kolundaki kırık nedeniyle sezonu kapatan Brezilyalı forvet Jose Fernandao da derbide yer alamayacak.

Fenerbahçe'de 8 oyuncu ceza sınırında

Sarı-lacivertli takımda Galatasaray derbisi öncesi 8 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Volkan Demirel, Robin van Persie, Simon Kjaer, Gregory van der Wiel, Volkan Şen, Mehmet Topal, Miroslav Stoch ile Ozan Tufan, yarınki maçta sarı kart görmeleri durumunda ligin 29. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

Bu sezon derbi kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 3 derbiyi de kaybetmedi. Sarı-lacivertli takım, ligin ilk yarısında evinde Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken, Beşiktaş’la golsüz berabere kaldı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ise Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 yendi. Fenerbahçe, bu sezon derbilerde kalesini gole kapatmayı da başardı. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, iki Beşiktaş, bir Galatasaray derbisinde gol yemedi. Fenerbahçe, Süper Lig’de son 5 derbi maçta da rakiplerine galibiyet şansı tanımadı. Son derbi yenilgisini geçen sezonun 6. haftasında, 27 Eylül 2015’te Beşiktaş karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra ligde oynadığı 5 derbide 2 galibiyet, 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Derbi golcüsü Van Persie

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Van Persie, bu sezon sarı-lacivertlilerin derbilerde attığı 3 gole de imza koydu. Sezonun ilk yarısında Galatasaray’a 2 gol atan Van Persie, ligde Beşiktaş’la 0-0 biten derbide ise tabelayı değiştiremedi. Van Persie, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş’a Vodafone Arena’daki ilk yenilgisini tattıran isim oldu. Van Persie, Fenerbahçe’nin 1-0 kazandığı maçtaki tek gole imza atmayı başardı. Van Persie’nin Fenerbahçe kariyerinde 8 derbide 4 golü bulunuyor.

Fenerbahçe taraftarı 2 bin 228 gün sonra

Fenerbahçe taraftarı, deplasman yasağının kalkmasıyla 2 bin 228 gün sonra Türk Telekom Arena’ya gidecek. Son olarak Galatasaray deplasmanına 18 Mart 2011’de giden sarı-lacivertli taraftarlar, 6 yıl sonra yine dış sahada takımlarını destekleyebilecek. Türk Telekom Arena’nın açılışından sonraki ilk derbide takımlarının 2-1’lik galibiyetine tanık olan Fenerbahçeli taraftarlar, ikinci defa Seyrantepe’deki statta misafir olarak yer alacak.

Türk Telekom Arena’da 236 milyon avroluk derbi

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe’nin toplam piyasa değeri 236 milyon avroyu geçiyor. Almanya’nın "Transfermarkt" internet sitesine göre, Türk Telekom Arena’daki derbi maça ev sahipliği yapacak Galatasaray, 100 milyon avroluk değere sahip. Konuk takım Fenerbahçe ise 136 milyon avroluk değerliyle rakibine karşı önemli bir üstünlük kurdu.

İki takım futbolcuları arasında piyasa değeri en yüksek futbolcu Galatasaray’ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıktı. Muslera, 14 milyon avroluk değeriyle iki takım oyuncuları arasındaki en pahalı oyuncu oldu.

Muslera’nın ardından, Fenerbahçe’nin İngiltere’nin Sunderland takımından kiraladığı Hollandalı Jeremain Lens, 12 milyon avroluk değeriyle en pahalı ikinci futbolcu olurken, bu oyuncuları 11,5 milyon avro ile sarı-lacivertlilerin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer takip etti. En pahalı yerli Mehmet Topal İki takım futbolcuları arasında en değerli Türk oyuncu, Fenerbahçe’nin milli orta sahası Mehmet Topal. Mehmet, 8,5 milyon avroluk değeriyle yerli futbolcular arasında ilk sırada bulunurken, deneyimli oyuncuyu yedişer milyon avro değerleriyle sarı-lacivertli ekipten Ozan Tufan ve Alper Potuk izledi.

Galatasaray’daki en pahalı yerli futbolcu olarak da Gençlerbirliği’nden devre arasında kadroya katılan stoper Ahmet Çalık, 5 milyon avroluk değeriyle ön plana çıktı.

Galatasaray’ın en değerlisi Muslera

Galatasaray’da en pahalı futbolcu, 14 milyon avroluk değeriyle Uruguaylı kaleci Fernando Muslera oldu. Muslera’yı 9 milyon avroluk değeriyle Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ile 8 milyon avroluk değeriyle Portekizli genç oyuncu Armindo Bruma takip etti.

Sarı-kırmızılı ekipte futbolcular ve "Transfermarkt"a göre değerleri şöyle:

Futbolcu Değeri (Milyon avro)
Muslera 14
Sneijder 9
Bruma 8
Podolski 6
Eren Derdiyok 5,5
Ahmet Çalık 5
Serdar Aziz 4,5
Semih Kaya 4,5
Josue 4,5
Yasin Öztekin 4,5
Selçuk İnan 4
Chedjou 4
Rodrigues 3,5
Carole 3,5
Tolga Ciğerci 3,5
Sinan Gümüş 3,2
De Jong 3
Cavanda 2
Koray Günter 1,6
Sabri Sarıoğlu 1,5
Linnes 1,5
Hakan Balta 1
Cenk Gönen 1
Eray İşcan 0,5
Berk Ünsal 0,4

Fenerbahçe’de en pahalı oyuncu Lens

Fenerbahçe’de piyasa değeri en yüksek oyuncu Hollandalı Lens gösterildi. Lens’in 12 milyon değerle listenin en üstünde yer aldığı sarı-lacivertlilerde Kjaer 11,5 milyon avro ile ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri’nin El Ehli takımından kiralanan Moussa Sow 11 milyon avroluk değeriyle üçüncü sırada yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte futbolcular ve "Transfermarkt"a göre değerleri şöyle:

Futbolcu Değeri (Milyon avro)
Lens 12
Kjaer 11,5
Sow 11
De Souza 9
Mehmet Topal 8,5
Ozan Tufan 7
Alper Potuk 7
Volkan Şen 6,5
Fernandao 6
Hasan Ali Kaldırım 6
Skrtel 5,5
Neustaedter 5
Şener Özbayraklı 5
Van Persie 5
Emenike 5
Stoch 4,5
İsmail Köybaşı 4,25
Van der Wiel 4
Chahechouhe 3
Karavaiev 2,5
Salih Uçan 2,5
Fabiano 2,25
Volkan Demirel 2,25
Ertuğrul Taşkıran 0,7
Uygar Zeybek 0,6

Haberin Devamı
YORUM YAZ