MENÜ

Dünya günü ipuçları neler? Dünya günü nedir?

Dünya günü ipuçları neler? Dünya günü nedir? Sık sık yaptığı Doodle'lar ile gündeme gelen Google bu kez 22 Nisan 2017 Dünya Günü için bir Doodle hazırladı. Peki Dünya Günü Nedir? Dünya Günü ipuçları nelerdir?

Dünya günü ipuçları neler? Dünya günü nedir?

Dünya günü ipuçları neler? Dünya günü nedir? Özel günlerde internet kullanıcıların karşısına farklı temalarla çıkan Google bu kez Dünya günü için ipuçları başlığı altında öneriler sundu. Peki Dünya Günü nedir?.. Google 2017 Dünya Günü için ipuçları ile kullanıcılara neleri tavsiye ediyor? İşte Dünya Günü için hazırlanan özel tasarım ve öneriler

Dünya Günü nedir?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır. .

Dünya günü ipuçları neler Dünya günü nedir


EKŞİSÖZLÜK'TE DÜNYA GÜNÜ

* göreli astronomik süre birimi.bir gezegenin veya uydunun kendi etrafındaki dönüş hızı ya da yörüngesinde olduğu yıldızın çevresindeki dönüş hızının kaç dünya gününe denk geldiğini belirtir.cümle içinde kullanalım ki, kavram pekişsin.

*dünya ve yeryüzü kavramlarının anlamlarının farklı olması sebebiyle bu özel günün "dünya yeryüzü günü" ya da kısaca "yeryüzü günü" olarak kutlanması daha uygun olacaktır.

* Dünya Günü google tarafından doodle ile anımsatılan gün. ne işe yarar bilmemekteyim.

"dünya dünya günü" denilirse bir anlamı olacak gündür.

Dünya günü ipuçları neler Dünya günü nedir


"dünya günü" ama dünyada neyin günü diye sormazlar mı google'a sonra?

*anlam veremediğim gün. örneğin babalar gününde diğerleri babaları kutlar, anneler gününde keza aynı şekilde, kadınlar gününde erkekler kutlar, erkeklerin zaten günü yok. peki dünya günü nedir bu durumda? diğer gezegenlerde yaşayanlar mı kutlicak günümüzü? dünya dışında yaşayan akıllı canlılar bulundu da bize mi haber verilmiyor? neler oluyor?

Dünya günü ipuçları neler Dünya günü nedir


*22 nisanda kutlanan gün. çevreci bir faaliyet olan dünya günü kutlamalarına 1990'da central park'ta katılanların geride bıraktıkları çöp miktarı 100 tondur...

*Barış eylemcisi john mcconnell'in önerisi üzerine 1970'ten beri kutlanan gün.

* Dünya Günü sadece google tarafından kutlanılan gün.

Dünya günü ipuçları neler Dünya günü nedir


Google Arama'da Dünya Gününü kutlama

Dünya Günü kutlaması orada bitmiyor! Doodle, Google Arama'nın ötesine tıklayarak, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'yla birlikte yaban hayatı koruma, Okyanus Ajansı ile mercan resifinin korunması gibi kritik koruma çabalarını destekleme dahil olmak üzere gezegenimizi koruma konusundaki rolünüze yardımcı olacak Kolay Earth Günü ipuçlarını bulacaksınız. Ve Jane Goodall Enstitüsü ile yağmur ormanlarının korunması.

Haberin Devamı
YORUM YAZ