MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış tahminleri 22 Nisan Cumartesi. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve altılı kuponu hazırladı.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

22 Nisan Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve altılı kuponu hazırladı.

‘PIANO SONATA’ Sevdiği pistte iyi bir dönüş yarışı yapmaya yakın

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: Arap taylarının bu koşusu 1100 metrede yapılacak olup start alacak olan 10 isimden 5’i daha önce koştu. Bunlardan Çelikkalkan starttan biraz geç çıkış yapmasına rağmen son metrelerde yaptığı atakla üçüncülüğü kurtarmıştı. Karaberk ise aynı koşuda önlerde koşanlardan biriydi. Son metrelerde bariyer dibinde kalan Karaberk gücü tükenince dıştan gelen rakiplerine ikinciliği vermişti. Tecrübe kazanmış bu iki tayın etkili olmasını beklediğim yarışta 1 nolu Bay Emir sürpriz taylardan biri olabilir. Borbore ve Tuş Kilidi’nin anneden kardeşi Binbir bir kez daha şans vereceğim isimdir. Odinhan kızları ile Yalaz isimli aygırın eşleşmelerinin başarılı olması beklenebilir ve Alageyik bu orijine sahip olduğundan sürpriz atımdır.

2.Ayak: Ali Orhan Birol Koşusu 1400 metre çim pistte yapılacak. 3 yaşlı tayların bu koşusunda geçtiğimiz yılın şampiyon iki yaşlı tayı seçilen Piano Sonata yer alacak. Çaldıran Koşusu G1 ikincisi olan tay Ankara pistinde start aldığı yarışlarda ikiliden hiç düşmemişti. Kraliçe II.Elizabeth G2 galibi olduğu bu pistte iyi hazırlandı ve yüksek hedefleri olan tayın kazanması normal sonuç olur. Malerba ve Sinyor Şamil öncelikli rakipleridir.

3.Ayak: Gazel 13 adına yapılacak olan yarış başarılı kariyere sahip iki ismi bir araya getirdi. Bunlardan ilki geçtiğimiz yıl büyük koşularda dahi bir yere gelir dediğim Semend, diğeri ise Derhadır’dır. Semend son olarak Bursa’da KV7 bir yarış ile kondisyon açığını kapattı. Bu yarışı Kutluerinoğlu önünde kazanırken yeni sezona çok iyi hazırlandığını gösteren Semend favorimdir. Seri birinciliklerinden uzak kalan Derhadır ise bu sezon Adana’da Aşemez gibi iyi bir rakip önünde kazanmıştı. Rakibi olmaya çalışacaktır.

4.Ayak: 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının bu koşusunda ilk şansı 3 nolu Mahrem’e vermek gerekir. Verdiği aradan sonra start aldığı ilk koşusunu kazanarak geri dönen Mahrem güçlü pedigrisinin hakkını verebilir. Soyugüzel, Güldiken, Yıldızgüzeli ve Nasibin diğer şans verdiğim atlardır.

5.Ayak: Kısraklara ait bu yarışta 8 at yer alacak. Avşar Girl ve Flying Bird’ün 6 ay ve 3 ay aradan sonra koşacağını görüyoruz. 2 nolu Miss Melody kalan isimler arasında favorimdir. Ankara’da 1400 metrede kazanan daha sonra verdiği kısa aradan sonra Adana’da Külük Sultan ardında ikinci olan Miss Melody daha sonra 1300 metrede hand-16 kazandı. Adana’daki son yarışı sezonun flaş atı Perhane’nin kazandığı grupta oldu ve 5 boy geç çıktığı yarışta tabela dışı kalmıştı. Miss Melody bu rakipleri yanında kazanabilir. Jamaica Girl, Düldülbir, Secret Mountain ve Aurora Queen diğer şans verdiğim atlardır.

6.Ayak: Arap taylarının bu koşusunda gördüğü koşudan sonra ikinci yarışına çıkacak olan 7 tay var. İlk kez koşacak olan iki tayın anne kardeşleri parlak olmadığından daha çok tecrübe edinmiş isimlere ağırlık vereceğiz. 1 nolu Akağaç Belkıs gibi kaliteli bir kısrağın yavrusu olup babası turbo olan tay bu kez birinciliğin güçlü adayıdır. 6 nolu Baldağı ise ikincilik yaptıktan sonra bu grupta favorilerden biridir. Dilovan’ın derecesi ise aynı mesafede rakibinden 2,5 saniye daha iyi olduğundan Dilovan AGF’yi toplar. Masalcı ve Başbatur sürpriz atlarımdır.

3,4,1,2,6 // 8 // 7,3 // 3,4,8,5,2 // 2,4,1,3,5 // 1,7,6,9,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ