MENÜ

Vodafone Arena'ya Fransız kalmadılar!

Lyon’un Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı penaltılarda geçip UEFA Avrupa Ligi’nde son 4 bileti alması, Fransa basınında geniş yankı uyandırdı. Le Figaro Gazetesi, dev maçı, “Beşiktaş seyircisi ve Vodafone Arena’nın büyüsünden etkilenmemek mümkün değil” sözleriyle yorumladı.

Vodafone Arena'ya Fransız kalmadılar!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali rövanşında normal süresi ve uzatmaları Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğüyle sona ermesine rağmen penaltı atışlarının ardından Lyon’un yarı finale kaldığı karşılaşma, Fransa basınında geniş yer aldı. L’Equipe, penaltı atışları sonrası Fransız ekibinin sevinç gösterileri fotoğrafının üzerine “Başaranlar” başlığıyla verdiği haberde, “Lyon oyuncuları, Beşiktaş seyircisinin korkunç baskısına direndi ve nefesleri kesen penaltı atışları sonrasında maçı almayı başardı” ifadelerini kullandı.

Le monde: unutulmaz anlar

Le Monde Gazetesi ise haberinde, UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselen Lyon ekibinin 42 bin seyirci karşısında ve nefesleri kesen bir maç sonrasında galibiyeti yakaladığını belirtti. Lyon’lu Alexandre Lacazette ve Mathieu Valbuena’nın başlama vuruşundan itibaren zorlu maça uygun bir performans göstererek sorumluluk aldığı ve maç boyunca iki takım taraftarlarının da unutulmaz anlar yaşadığı değerlendirmesinde bulunuldu.

‘Arena’nın büyüsü’

Le Figaro, geniş yer verdiği maç hakkında “Beşiktaş seyircisi ve Vodafone Arena’nın büyüsünden etkilenmemek mümkün değil ama Lyon hayal kurmaya devam ediyor” değerlendirmesini yaptı. Haberde, Fransız futbolcu Valbuena’nın, “Beşiktaş, Avrupa’nın en iyi seyircisine sahip kulüp” sözlerine de yer verildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ