MENÜ

Dursun Özbek'ten Balotelli açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor'da gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Özbek, Balotelli iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu ve Balotelli ile ilgilenmediklerini söyledi.

Dursun Özbek'ten Balotelli açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor'da Gündem Özel programına konuk oldu. Özbek, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamalarından önemli bölümler:

"Beşiktaş buraya kadar çok iyi geldi Avrupa'da. Elenmelerine üzüldüm. Tebrik ediyorum Beşiktaş'ı oyunu için. O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız! O paylaşım olmaması gereken bir paylaşımdı. Zamanlaması yanlış oldu. Bu konuda gerekeni yapacağız!"


UEFA'dan Beşiktaş ve Trabzonspor'a kötü haber!


"Galatasaray, UEFA tarafından mercek altına alındı. 2014 yılında bir anlaşma yapıldı. Fakat Galatasaray verdiği sözü tutamadı. Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. Bizim sütten ağzımız yandı.TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le görüştüm. "UEFA'yla görüşmemize siz de gelin" dedim."

'Yeni bir anlaşma planlıyorum'

"UEFA'yla yeni bir anlaşma yapılmasını planlıyorum ben. Bu yönetimleri de hizaya getiriyor. Biz 80-90 milyon Euro'lardan 65 milyon Euro'ya gelmişiz (Oyunculara verilen toplam maaş) Şu an 61 milyon Euro'dayız...Önümüzdeki sezon çok iyi bir takım kurup, maaş skalasını da düşürmek istiyoruz."

Özbek'ten FETÖ açıklaması

"Galatasaray gibi 500 yıllık geleneği olan, devletine bağlı bir kulüp böyle bir şeyi kabul edemezdi (FETÖ ihraç konusu). O dönem FETÖ'den bu 7 kişi için delil topladık, disipline sevk ettik. Kaçak bu kişiler. Konu o kadar net ki... Biz Zekeriya Öz'ü Nisan'da üyelikten atmıştık. Hakan Şükür, Arif Erdem'le birlikte atılmadı. Genel Kurul'da yapılan birkaç konuşma, konuyu hassas hale getirdi ve istenmeyen bir sonuç ortaya çıktı. Bunu beklemiyorduk. Galatasaray'ın FETÖ'den yana olduğu düşünülebilir mi? Hakan Şükür ve diğerleri kaçak zaten. Bizim bunları savunmamız mümkün olabilir mi? FETÖ konusunda tavrını bizim kadar net koyan başka bir kulüp yok! Varsa ben bilmiyorum!"


UEFA Kulüpler Sıralaması güncellendi


'Tuzak demek yanlış olur ama...'

"Galatasaray'da kimse 15 Temmuz'u bu ülkeye yaşatan insanların yanında duramaz. Rahatsızlandığım için genel kurulda FETÖ ihraçlarıyla alakalı konuşma yapamadım. Tuzak demek yanlış olur ama... Kimsenin bunu yaptığını düşünmek istemiyorum. O gün bazı konuşmacılar provokasyon yaptılar. Bir gazeteci üyemizin üyeliğini sonlandırdım!"

Ergin Ataman ile sezon sonu

"Amatör şubelerin gelirleri çok az. Biletler çok ucuz. Kombineler çok ucuz. Basketboldan gelirimiz az. Geçen sezon iyi bir takım kurarak Eurocup'ı kazandık basketbolda. Bir ilki başardık. Cumhurbaşkanımız "Avrupa şampiyonu olan takıma 12500 kişilik salon yapılır mı ya, 15000'lik yap" dedi, biz de öyle yapıyoruz. Ergin Ataman geçen sene çok iyi bir başarı yakaladı. Sözleşmemiz devam ediyor.Sezon sonunda verilecek kararı bugünden söylemeyemem."

'Hedefim daha iyi bir Galatasaray bırakmak'

"Taraftar Galatasaray Spor Kulübü'nün sportif faaliyetlerini destekleyecek, yönetim ve sporcu da gereğini yapacak. Ataman ve taraftarlar arasında bir sürtüşme oldu. Olmasa iyiydi ama aile içinde ufak tefek kavgalar ve tartışmalar olabilir. Hedefim benden sonraki yönetime daha iyi bir Galatasaray bırakmak."

"Futbolda gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapıyoruz.Tudor'un kontratı devam ediyor. Önümüzdeki sezon da devam ediyor. Tüm transferler benim kontrolümdedir. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Hatalı transferlerimiz olmadı mı? Oldu tabii ki...Takıma, hocaya müdahale eden başkanları tenkit ediyorsunuz. Beni de hocaya müdahale etmiyorum diye eleştiriyorsunuz."

"Takımı kurması için bir insana görev vermişsiniz. Bu kişiler takımla yatıp kalkıyorlar. Verilen göreve saygı duyulmalı. Kötü bir netice aldığınız zaman, taraftarın protesto etmesi gayet normal. Telefonumu da internete koymuşlar (Gülerek). Daha 2. hafta "Yönetim istifa" diye bağırdılar. Yahu daha 2 hafta olmuş. Basketbolda bu ülkeye gelen en büyük kupa, Eurocup'ı getirdik. Yine istifa diye bağırdılar."


Ahmet Nur Çebi: Galatasaray ligdeki durumuna baksın!


'Taraftarın protesto hakkı var'

"Taraftarın protesto hakkı sonuna kadar var ama zamanı önemli. Ben sosyal medyada çok sevilen bir başkan değilim. Bu bir gerçek. Başka başkanlar daha çok sevilebilir. Bütün mali yükler benim sırtımda. Yönetim istifa demek, devam eden bütün projelerimize zarar verir. Kimseye fayda getirmez. Seçimler 2018 Mayıs ayında. Ben hesabımı o zaman herkese veririm. Yarı yolda bana git dersen, hedefler-projelerim yarım kalır."

'Balotelli ile ilgilenmiyoruz'

Özbek, dış basında çıkan Balotelli iddialarına da açıklık getirdi. Özbek, konuyla ilgili olarak, "Balotelli haberleri çıkmış... Aynı Ibrahimovic olayları gibi. Çok çektik biz bu Ibrahimovic'ten. Hiç ilgimiz yoktu." dedi.



Haberin Devamı
YORUM YAZ