MENÜ

Kenan Karaman Fanatik'e konuştu

Hannover 96 formasıyla bu sezon attığı goller ve oynadığı etkili oyunla dikkat çeken Kenan Karaman FANATİK'e konuştu. Stili ile ünlü gocü Zlatan İbrahivomic'e benzetilen 1.90'lık Kenan Karaman geleceği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kenan Karaman Fanatik'e konuştu

Bundesliga 2'de şampiyonluğa yürüyen Hannover 96'ın en dikkat çeken isimlerinin başında Türk futbolcu Kenan Karaman geliyor. 1.90'lık dev hücümcu attığı 6 golün yanı sıra oynadığı etkili futbolla dev takımların dikkatini çekmiş durumda. Fiziği ile Zlatan İbrahimovic'e benzetilen 23 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. 25 kez alt yaş Milli Takım kategorilerinde forma giyen ve A Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Kenan Karaman FANATİK'e konuştu. Gelecek sezon Bundesliga'da forma giymek istediğini belirten yıldız adayı Türkiye kapılarını da kapatmadı.

Futbola nasıl başladın? Gelişimine kimler katkıda bulundu?


Futbol merakım ailemden geliyor aslında. Başta babam olmak üzere geçmişte ve şu an futbol oynamış bir sürü akrabam var. Ailemizde futbol çok seviliyor. Ben de bu sevgiyle başladım futbol oynamaya. Futbola başladığımda henüz 6 yaşındaydım. O dönemde küçük bir kasabada yaşıyorduk ve babam elimden tutup beni o kasabanın takımına götürdü. 11 yaşına geldiğimde ise Stuttgart'a geçtim. Stuttgart'ın scoutları bizim takımın maçlarını izlemiş ve beni beğenmişler. İki yıl Stuttgart'ın altyapısında oynadıktan sonra aynı şehrin bir başka takımı olan Stuttgart Kickers'e geçtim. Bu takımda da 3 yıl oynadım. Daha sonra Kıçkers ile aynı altyapı liginde oynayan Hoffenheim'a transfer oldum. Hoffenheim'a geçtiğimde U16 takımında oynamaya başladım. Orada okula gittim. Henüz 15 yaşındaydım ve o dönemde ailemden ayrılmak zorunda kaldım. Benim için oldukça zor bir karardı ama kariyerim açısından doğru bir karar olduğunu bugün görebiliyorum.

Bu sezon Bundesliga 2'de şampiyonluğun en güçlü adayısınız. Ki lidersiniz. En çok katkı veren isimlerden biri sensin? Geride kalan dönemi nasıl değerlendiriyorsun?

Sezon iyi gidiyor, lideriz ama henüz bitmiş birşey yok. Sadece Bundesliga'ya çıkmayı garantilersek iyi bir sezon olduğunu söyleyebiliriz. Hannover büyük bir kent ve Bundesliga'da oynaması gereken bir kulüp, ki ben de burada bu deneyimi yaşadım ve önemli tecrübeler edindim kısa sürede. Umarım yine çıkarız.

Kenan Karaman Fanatike konuştu


Bu sezon 6 gol attın kendi performansından memnun musun?

Performansımı hiçbir zaman yeterli görmem, her zaman daha iyisini yapmak için çabalarım. Memnun olmak için yaşım henüz çok erken, daha önümde çok fazla yol var. Tabii ki gelen övgüler mutlu ediyor ve daha iyisini yapmak için beni kamçılıyor ama dediğim gibi; başardığınla yetinirsen ilerleme şansın olmaz.

Türk Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giydin. A Milli Takım tercihini yaptın mı? Hangi milli takımda forma giymeyi istiyorsun?

Ben tercihimi çok erken Türkiye tarafında kullandim ve ay yıldızlı formayı da girmek istiyorum. Son olarak Ümit Milli Takım'da forma giydim ama artık yaşım tutmadığı için A Milli Takım'ı hedefliyorum her futbolcu gibi. Teknik heyetin sıkça Almanya'ya gelip bizleri izlediğini biliyorum ve bu da biz gurbetçi oyuncuları motive ediyor. Son olarak Bundesliga 2'den Kaan Ayhan'ın da A Milli Takım'a yükselmesi onemli bir mesajdır her genç futbolcu için.Umarım performansımı üst seviyelerde gösterebilirim ve o formayı giyebilirim.

Sezon sonu sözleşmen sona eriyor kısa vade ve uzun vadede kariyer planlaman nedir?

Şu an açıkçası sadece Hannover'la yukarıya çıkmayı hedefliyorum. Bunu taraftarımıza borçluyuz ve herşeyden önce her hırslı futbolcu gibi en iyisini yapmak için en iyi konsantrasyon seviyesini göstermek zorundasınız. Uzun vadeli tabii ki hedeflerim var, benimle aynı büyük hedefleri taşıyan kulüplerde oynamak isterim.

Süper Lig'i takip ediyor musun? Beğendiğin oyuncular kimler?

Fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum. Bizim de yoğun bir maç tempoumuz olduğu için bazen çok fırsat olmasa da elimden geldiği kadar maçları takip etmeye çalışıyorum. Ligte çok kaliteli oyuncular var, isimleri say say bitmez ama isim vermek gerekirse Oğuzhan Özyakup'un çok kaiteli bir ayak olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında Fenerbahçeli Moussa Sow stil olarak çok beğendiğim bir oyuncu. Karabükspor'da forma giyen Ceyhun Gülselam ile Hannover'de birlikte oynamıştık, o yüzden sıkça Karabük maçlarını takip ediyorum. Çok iyi bir performans gösteriyor, kalitesini herkese ispat etti.

Kenan Karaman Fanatike konuştu


Türkiye'den teklifler aldın mı? Teklifler gelirse gelmeyi düşünür müsün?

Teklif gelse de bunlar bana yansımıyor çünkü benim işim futbol oynamak. Teklif olursa da bunları sezon sonunda değerlendirmek doğru olur. Açıkçası Türkiye'den sürekli ilgi oldu ve bu beni gururlandırdı çünkü bu iyi birşeyler yaptığınızı gösteriyor. Sosyal medya hesaplarımdan, özellikle Twitter'dan beni kulüplerine davet eden birçok taraftar var. Bu da beni mutlu ediyor. Açıkçası hedefim Bundesliga'da oynamak, sonuç olarak burada futbol oynamayı öğrendim ama Türkiye benim vatanım ve kapıları kapatmak hiçbir zaman yakışık almaz.

Tayfun Korkut ile birlikte çalıştın Leverkusen'in başına geçmesi sürpriz gibi görüldü sen neler düşünüyorsun?

Şaşırmadım. Ben Tayfun Hoca ile Hoffenheim altyapısında da çalıştım ve nasil bir hoca olduğunu biliyorum. Hannover'da şanssız bir dönem geçirmişti, takım iyi futbol oynuyordu ama sonuca gidemiyorduk maalesef. Bence önemli bir teknik direktör ve çok iyi seviyelere geleceğine inanıyorum.

Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Stilini kime benzetiyorsun?

Zlatan İbrahimoviç yaşına rağmen inanılmaz bir seviyede futbol oynuyor. Golü kokluyor adeta ve bunun dışında vücuduna da çok hakim bir futbolcu. Son vuruşlardaki soğukkanlı oluşunu örnek alıyorum. Bunun dışında örnek aldığım bir oyuncu yok aslında. Hem merkez forvet hem kanatlarda oynuyorum ve benzer stilde olan oyuncuları tabii ki takip ediyorum.

Kenan Karaman'ın en iyi 11'i...

Buffon – Alves, Ramos, Puyol, Carlos – Pirlo, Ronaldinho, Zidane – Gerçek Ronaldo, Ibrahimovic, Henry

Röportaj: Yakup Çınar

Haberin Devamı
YORUM YAZ