MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve altılı kuponu hazırladı.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

12 Nisan Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve altılı kuponu hazırladı.

‘BIG BROWN’ İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koşusu’nda bir adım önde gözüküyor

1.Ayak: Altılı Ganyan 3 yaşlı Arap taylarının Şartlı-1 yarışı ile başlayacak. Bu koşuda ilk şansı 1 nolu Baykoç’a vereceğim. Bu tay idman pistinde iyi dereceleri işler yaparak kendini gösteren atlardan biridir. 600 metre 40.8, 1000 metre 1.09.7 ve 800 metre 52.9’luk idman dereceleri yeterli bir sürate sahip odluğunu gösteriyor. Diğer yanda anne hattının Saruhanağa ve Bayçora’nın annesi 73.Cahide ile zenginleşen bir kana sahip olmasıyla bu tay farklı bir kariyer yapabilir. Bayçora’nın 2015 yılında ölmüş bir aygır olması da bu eşleşmeyi ilginç hale getiriyor. Baykoç’un rakipleri arasında Yunus Gibi ile anne kardeş olan Turbo tayı Golden King öne çıkanlardan biridir. Ekürisi Özerdinç’in vereceği destek de unutulmamalıdır. Yarıştaki seri taylar veren aygır Kaizbert’in üç tayından Nalıballı annesi Sibeltay’ın da seri olması nedeniyle sürprize çalışacaktır. Mavra ise ekürisi İzbeli ile bir yerlere gelmeye çalışır. Uluer, Cabire, Sarraf, Elmasbike, Baturşah gibi çok iyi kariyer yapmış atların anneden kardeşi olan Kutbike başarılı kısrak babası Odinhan’ın kızıdır. Sa’d hattından bu aygırın kızı yine Sa’d hattından Caş ile eşleşmiş ve 7 nolu Taliphan’ı vermiştir. Kutbike’nin annesi olan Malibu Girl’ün en çok kazanç yapan üç yavrusu Uluer, Cabire, Sarraf’ın babaları olan Saruhanağa ve Haberbatur’un da Sa’d hattından olmasıyla Taliphan yüksek kan hattıyla favoriler arasında yer alır. Taylar için sıralamam; Baykoç, Golden King, Taliphan, Mavra, Nalıballı şeklinde olacak.

2.Ayak: Orhan Meker Serbest Handikap’ta ilk şansı 2 nolu Runner Bull’a vereceğim. Victory Gallop yavrusu bu atın kariyerinde kum pistte hiç ikiliden düşmediğini gördük. Oğlum Beratım gibi bu jenerasyonun en başarılı taylarından birine iki kez geçilen tay grup yarışlarda başarı arıyor. Çim pistteyse son olarak Adana’daki Tendürek A3’te ilk kez çıktı ve Cross Fire, Oğlum beratım arkasında üçüncü oldu. Bu yarışta geçildiği taylar G1 düzeyli yarışlarda başarılı olacak potansiyelde olduğundan Runner Bull’un performansı oldukça iyi olup Halis Karataş’ın idaresinde bu yarışta birinciliğin en güçlü adayıdır. Verdiği aradan sonra 4 Mart günü 1300 metre sentetikte Daily Mail, Oddjob ikilisi önünde son 800’ü 47.3 ile kazanan Luxemburg çim pistte de çok iyi olduğundan bu yarışta Runner Bull’un en ciddi rakibi olacaktır.

3.Ayak: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koşusu’nda ilk şansı Big Brown’a vereceğiz. Bu atın son yarışında Curtaralo ile girdiği mücadelede boyun farkla geçildiğini hatırlıyoruz. Öncesinde 1200 metre gibi kısa mesafeli bir yarışta Godlen Tower’ı geçen başarılı atın mesafe ayırt etmeden başarılı yarışlar yapması dikkate değer. Bu kez daha önce geçtiği Paix, Kral Amed gibi isimler ile bir kez daha koşacak olup ters mesafedeki Aslanağzı, koşu görecek olan Güngörbaba ve Katsuya önünde kazanmaya yakın olup banko yazacağım.

4.Ayak: Ergin Talay Koşusu her yıl Erkek Tay Deneme öncesinde önemli tayların yer aldığı bir koşu olmaktadır. Bu yılki katılımcılara bakıldığında kariyerine çok iyi başlangıç yapan Qaviy, 5 aylık aradan sonra çim pistteki bu yarış ile geri dönecek olan Copperfield, Adana’dan hazır gelen Pershing ve sentetikte kendini gösterip çime çıkacak olan Best Spot bu yarışta konuşacağımız atlardır. Qaviy idman pistinde 1200 metre işini 1.12.7 1.00.7 24.4 hafif rahat yapacak kadar formda gözüküyor. Çim piste de yatkın olan bu atın annesi 2000 metre çimde G3 kazanmış Above Average ve 1400 metre çimde G3 kazanmış Sent From Heaven ile kardeş olduğundan bu tayın mesafe aralığı 1400-2000 metre gibi kabul edilebilir. Kalitesi belli Copperfield ise idman pistinde 34.5 / 22.7 rahat işler yaparken kronometreler rekor işler kaydediyor. Bu durumda 150 gündür koşmayan bu atın kondisyon açığı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer yanda Tendürek Koşusu’nda geç gelen ataklarıyla 4’üncü kalan Pershing bu grupta iyi form durumuyla yazılır. Harputlu Gaggoş, Çilli Çocuk gibi şampiyon atlarla anne kardeş olan Best Spot koşunun sürprizini yapabilir. Churchill Fire ise kazandığı koşuda son 800 derecesi parlak olan bu tay takip edilmeli bu yarış olmasa bile yakında iyi sonuç alır.

5.Ayak: idman pistinde yeterli pişkinliğe sahip gözüken Oltacı Çengelköy Bademi ekürileri bu yarışa ağırlık koyabilirler. Eylülkaan anneden Cangıl gibi bir şampiyonla kardeş olup verdiği bu tay beklentilerin üzerine çıkabilir. Kısrak baba olan Sam Abrasiv karşımıza Şükrü ve Montego gibi atlar ile de çıktığından Çengelköy Bademi anne hattındaki kanın hakkını verebilir. Ekürisi Oltacı’nın annesi Sabina’nın da Bagatur, Bolaçin gibi atları verdiğini düşünürsek ayağına çabuk seri bir tay verdiğini söyleyebiliriz. Diğer yanda uzun süredir piste çıkmasını beklediğim Hakikat’in yavrusu olan ve Metal Fırtınası’nın kardeşi Durmaz Akar, Kurtçabey ve Alptuğhan’ın kardeşi Tuğalp, Gümbürgümbür’ün ana-baba bir kardeşi Islah ve Kaizbert tayı Güldürgüldür birincilik şansı bulunan diğer taylardır.

6.Ayak: Günün son yarışında hand-15 için mücadele oldukça sert olacak. Bu grupta takip ettiğim atlardan Karacabeyaslanı son yarışında odluğu gibi yine favorilerimden biri olacak. Kalabalık grupta 9’uncu olan bu atın bu kez sürpriz bir birincilik yapmasını bekleyebiliriz. Kocaeli pistinde birincilik arayan ancak tabela dışında 5’inci kalan Koçali ise bu kez ön sıralarda şanslı gösterilecektir. Yediiklim, Hançerhan, Zilzaal, Yalıkavak, Korcan ve Dinamik sürprize düşündüğüm atlardır.

1-3-7-5-12
2-5
4
9-5-8-3
6-2-8-9-5
5-7-14-11-13-9-12-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ