MENÜ

Masa tenisinde ETTU Kupası Türkiye'de kalacak

TİGEM Spor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor takımları, Kadınlar ETTU Kupası’nda finale yükselerek bir ilke imza attı.

Masa tenisinde ETTU Kupası Türkiye'de kalacak

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Kupası’nda 2 Türk takımının finale yükselmesinin tarihi bir başarı olduğunu söyledi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent ve Bursa ekiplerinin Fransız ve Rus rakiplerini yenerek, finale yükselmelerinin önemine dikkati çekti. Koç, "Bursa Büyükşehir Belediyespor ve TİGEM Spor Kadın takımları, Türkiye’ye hem şampiyonluğu, hem de ikinciliği kazandırmış oldular. Onur ve gurur duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türk takımlarının finaline tanıklık edeceklerini anlatan Koç, "Çok gururluyuz. Bursa Büyükşehir Belediyespor ve TİGEM Spor Kadın Takımı rakiplerini yenerek finale kalma başarısı gösterdiler. Masa tenisi tarihinden bakınca bir ilk tabii ki. Biz de bu yeni dönemde bir çok ilke imza atmaya başladık." diye konuştu.

Elde edilen başarıda kulüplerin yönetici ve antrenörlerinin büyük bir emeğinin bulunduğunu dile getiren Koç, "Biz de federasyon olarak bu emeklere destek vermeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda iki Türk takımının final maçını hep beraber izleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Avrupa’da çok ciddi başarılar elde ediyoruz"

Koç, kadınlarda elde ettikleri başarılarla çıtayı yükselttiklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan böyle bir başarıyı beklediğini anlatan Koç, şunları söyledi:

"Bursa Büyükşehir Belediyespor geçen yıl da final oynamıştı. Finalde bu sene yarı finalde elediği Fransız ekibi Lille’e set averajıyla elenmişti. Kendilerinden bu başarıyı bekliyorduk. Çünkü Melek Hu Avrupa şampiyonu sporcumuz ve bu kulüpte oynuyor. Çok güçlü bir takım. Ancak TİGEM Spor’un yöneticileri bile bu kadar başarılı olacaklarını beklemiyorlardı. Çok formda iki sporcusu var. Çok güzel maçlar çıkardılar ve finale de kaldılar. Rusya’nın Kazan takımı da ciddi yatırımlar yaptı. Kazan’ı elemek kolay değildi."

Kadınlardaki başarıları erkeklerde de beklediklerini dile getiren Federasyon Başkanı Kerim Koç, şunları kaydetti:

"Kadınlarda Avrupa’da çok ciddi başarılar elde ediyoruz. Melek Hu’nun bireysel başarısı, Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması. Kadınlarda çıtayı bayağı yükselttik. Diğer kadın takımlarının da bunları örnek alarak arkasından geleceğini ümit ediyoruz. Artık erkek takımlarımızın da başarılı olması lazım. Kadınlar kadar başarılı değiller. Erkek kulüplerine de örnek olsun."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ