MENÜ

Taha Akgül'den Grassroots Programı'na destek

4 kez Avrupa Şampiyonu olmuş ve Rio 2016'nın da Altın Madalyasının sahibi olan Taha Akgül, Bakü 2017 İslam Dayanışması Oyunlarının Uluslararası Grassroots Programı'na desteğini açıkladı.

Taha Akgül'den Grassroots Programı'na destek

Uluslararası Grassroots Programı, sadece Bakü 2017'ye katılan sporcuların farkındalığını artırmanın yanı sıra, İslam Dayanışma Oyunlarını, daha genç insanları daha aktif olarak spor yapmaya teşvik etmek ve motive etmek için bir araç olarak kullanmak için bir platform sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Bakü 2017 İslam Dayanışma Oyunlarına katılan Ulusal Olimpiyat Komiteleri (NOC) tarafından desteklenen Grassroots Programı, şu anda 11 ülkeden 23 sporcu içerir.

Bu projeye katılan her sporcu kendi kişisel yolculuklarını çeşitli medya kanallarıyla paylaşma fırsatını elde edecek. Bu yolculuklar ve hikayeler, esas olarak, Bakü 2017 İslam Dayanışma Oyunlarının başlamasından önce heyecanı artırmaya yardımcı olan sporcuların özveri, antrenman ve hazırlıklarına odaklanacak.

Uluslararası GrassrootsKampanyasının bir parçası olarak Taha Akgül spor deneyimini genç insanlarla paylaşacak, onları sporla daha fazla ilgilenmek ve Bakü 2017 İslam Oyunlarının dört temel değeri olan Saygı, Birlik, Mükemmellik ve Barış'ı teşvik edecektir.Bakü 2017 İslam Dayanışması Oyunlarının Uluslararası Grassroots Programı'na verdiği destekle ilgili konuşan, kendisi çok başarılı ve mükemmel bir uluslararası sporcu ola Taha Akgül, geleceyin güreşçilerine tavsiyelerde bulundu: "Güreşi geleceğiniz olarak seçerseniz, yaptıklarınızı gerçekten sevdiğinizden emin olun, çünkü Güreş özveri gerektirir, özel hayatınızı feda etmek zorunda kalacaksınız. Asla geri çekilmeyin, zorlanmanız durumunda vazgeçmeyin. Mükemmellik için çalışın !"

Bakü 2017 İslam Dayanışması Oyunları, 12-22 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkentinde gerçekleşecek heyecan verici, çoklu spor türlerini içeren bir etkinliktir. Atletizm, futbol, jimnastik, atış, güreş ve yüzme gibi 20 spor türünde madalya için yarışacak sporcular dört kıtanın 50'den fazla ülkesindengelecektir.

2013 yılının Temmuz ayında Cidde şehrinde İslam Dayanışma Sporları Federasyonu(İDSF) Genel Kurulu tarafından Oyunlara Azerbaycanın başkenti Bakünün ev sahipliyi yapacağına karar verilmiştir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ