MENÜ

Üzeyir Söylemez: Paris Maratonu'nda derece şansım var

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan milli atlet Üzeyir Söylemez, 9 Nisan’da yapılacak Paris Maratonu’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi.

Üzeyir Söylemez: Paris Maratonu'nda derece şansım var

Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan 29 yaşındaki atlet, Fransa’nın başkenti Paris’te başarılı bir sonuç için mücadele verecek.

Bingöl Belediye Yaşamspor Kulübü sporcusu Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce Belgrad Maratonu’nda genel klasmanda 6’ncı olduğunu aktararak, "Yaklaşık 30 bin sporcu yarıştı. İlk 10’a giren tek Avrupalı oldum. Bunun gibi birçok başarım var yurt dışında. 20’ye yakın da ilk 3 arasında kürsüye çıktığım yarışlar var." diye konuştu.

"Beni de favoriler arasında gösteriyorlar"

Paris’te katılacağı maratonun heyecanını yaşadığını anlatan Söylemez, "Derece şansım var. Güçlü rakiplerim var, özellikle Afrikalılar. Beni de favoriler arasında gösteriyorlar. Fransa’ya ilk gidişim olacak. Orada çok fazla Türk vatandaşı var. Başka ülkelerde olduğu gibi ismim, göğüs numaram ve ay-yıldızlı formam görününce destekleneceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Paris’ten iyi bir sonuçla döneceğine inandığını dile getiren Söylemez, "Her yerde olduğu gibi burada da başarılı olmamızı istemezler ama aksini göstereceğim. Milli formayı en üst seviyede temsil edeceğime inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

15 kez milli formayı giyen ve 12 Türkiye şampiyonluğu bulunan Üzeyir Söylemez, kariyerinde, geçen yıl İtalya’nın Napoli kentinde düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Kros Şampiyonası’nda takım halinde 3’üncülük, 2008 Avrupa Gençler Kulüpler Şampiyonası’nda 3 bin metrede birincilik ve yıldızlarda Balkan şampiyonluğu başarılarının da bulunduğunu kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ