MENÜ

Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 10 rekor

Antalya’da düzenlenen şampiyonada 10 Türkiye rekoru kırıldı.

Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 10 rekor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 10 Türkiye rekoru kırıldı.

TSSF’den yapılan açıklamaya göre, Antalya Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan şampiyonluk yarışlarına 21 spor kulübünden 10 kadın, 11 erkek takımı katıldı. 153 sporcu suüstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde bayanlar ve erkekler kategorilerinde mücadele etti.

Bakırköy Su Sporları Kulübü Erkekler Takımı’ndan Onur Berke Kuyumcu, ümitler kategorisinde 50 ve 100 metre suüstü, 50 metre dip yarışmalarında ümitlerde 3 Türkiye rekoru kırdı. Yine aynı takımdan Yiğit Yılmaz, 100 metre tüplü yarışmalarında ümitler ve gençlerde 2 Türkiye rekoru, Ömer Faruk Saydam ise 100 metre tüplüde büyükler kategorisinde yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Erkekler Takımı’ndan Tuğcan Kaytar, 4x200 suüstü bayrak yarışı ve 200 metre suüstünde 2 Türkiye rekoru kırdı.

Bayanlarda Türkiye rekorları İTÜ GVO Bayan Takımı sporcusu Ceren Yeşilbaş’tan geldi. Yeşilbaş, 800 metre suüstü yarışlarında büyükler ve gençlerde 2 yeni Türkiye rekoru elde etti.

Şampiyonada büyükler kategorisinde ilk kez yarışılan 400 metre çift palette, bayanlarda Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü Bayan Takımı’ndan Deniz Eylül Kürklü, erkeklerde ise Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Taha Sönmez, en iyi dereceyi yaparak şampiyon oldular.

Şampiyona sonunda en yüksek puanı alan en başarılı takımlar da belli oldu. Bayanlar kategorisinde yarışan 10 takım arasında İTÜ GVO Spor Kulübü Bayan Takımı en başarılı takım olurken, Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü Bayanlar Takımı ikinci, Şehitkamil Bahçelievler Yıldız GSK Bayan Takımı üçüncülüğü elde etti.

Erkekler kategorisinde de birinci Bakırköy Su Sporları Kulübü Erkek Takımı, ikinci Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Erkek Takımı ve Bakırköy Ata Spor Kulübü Erkek Takımı ise üçüncü oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Sporcularımız, son derece başarılı performanslarıyla yeni Türkiye rekorlarına imza attılar. Ülkemizdeki olimpik havuzlar her şampiyonluk mücadelesinde artık yeni Türkiye rekorlarına ev sahipliği yapıyor. Paletli yüzmede rekorlar bir geleneğe dönüştü adeta. Sporcularımızın, her mücadelede kendilerini aştıklarını görmek bizleri gerçekten çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor." açıklamasında bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ