MENÜ

Büyükşehir Gaziantepspor'da gelen gideni arattı

Sezona umutlu başlayan Gaziantep ekibinde, göreve gelen teknik adamlar, bir öncekinin performansına göre geride kaldı.

Büyükşehir Gaziantepspor'da gelen gideni arattı

Bu sezon 3. teknik direktöründen taktik alan TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor’da göreve getirilenler, bir öncekinin performansını yakalayamadı.

Sezona teknik direktör Bülent Bölükbaşı yönetiminde başlayan mavi-beyazlılar, genç çalıştırıcıyla 9. hafta
sonrasında yollarını ayırdı. Bu süreçte 4 galibiyet, 2 beraberlik 3 mağlubiyet alan Büyükşehir Gaziantepspor, bu maçlarda 14 gol kaydetti ve kalesinde 10 gol gördü. Bülent Bölükbaşı 9 haftalık bölümde maç başına 1,5 puan ve 1,5 gol ortalaması yakalarken, 11. haftada göreve gelen Metin Diyadin bütün istatistiklerde geride kaldı.
Metin Diyadin yönetiminde 11 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet alan takım, 11 gol attı, 19 gol yedi. Diyadin’in ekibi, maç başına 1 gol ve 0,7 puan ortalaması yakaladı.

Büyükşehir Gaziantepspor’da son olarak göreve getirilen isim Oğuz Çetin oldu. Ligde çıktığı son 7 maçta galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep ekibi, Oğuz Çetin’den ise 5 maçta taktik aldı. Bu maçlarda 2 beraberlik alabilen, 3 kez yenilen Oğuz Çetin’in öğrencileri, 6 gol yerken, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Maç başına 0,4 puan ortalaması yakalayan Çetin yönetimindeki takımın ortalama attığı gol istatistiği ise 0,6 oldu.

Büyükşehir Gaziantepspor, 26 maçta topladığı 24 puan ve gol averajıyla 16. sırada bulunuyor.

"Zorlukları aşacağız"

Kulüp başkanı Osman Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde hiç beklemedikleri bir konumda olduklarını söyledi.

Bu kötü gidişatı durdurmaları gerektiğini ifade eden Toprak, "Hocamızla beraber çalışıp bu zorlukları aşacağız. Hep birlikte bu takımı yeniden ayağa kaldıracağız. İnşallah bundan sonraki maçlarda istediğimiz sonuçları alıp rahatlarız." diye konuştu.

Bundan sonra ligdeki her maçın ve her puanın hayati önem taşıdığına dikkati çeken Toprak, zorlu süreçte taraftarlardan da destek istedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ