MENÜ

3 Milli güreşçi, bronz madalya maçına çıkacak

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 5. gününde erkekler grekoromen stilde Türkiye’den 3 sporcu üçüncülük için mindere çıkacak.

3 Milli güreşçi, bronz madalya maçına çıkacak

Macaristan’ın Szombathely kentinde süren şampiyonada, 59 kiloda Abdurrahman Altan, 71 kiloda Murat Dağ ve 98 kiloda Fatih Başköy bronz madalya için akşam mücadele edecek.

Grekoromen stil 59 kiloda Abdurrahman Altan çeyrek finalde Alman Etienne Kinsinger’i 2-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. Türk güreşçi yarı finalde ise Azeri Murad Mammadov’a 9-1 teknik üstünlükle yenilerek, üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı.

Abdurrahman bronz madalya için Litvanyalı Justas Petravicius ile karşılaşacak.

71 kiloda Murat Dağ, çeyrek finale yükselme maçında İsviçreli Nicolas Peter Christen’i 9-1 teknik üstünlükle geçti. Çeyrek finalde Belarus’tan Anton Korabau’yu 5-1 yenen Murat adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Gürcü Ramaz Zoidze’ye 12-3 teknik üstünlükle kaybeden Türk güreşçi final şansını kaybetti.

Murat üçüncülük maçında, Ukraynalı Artur Politaiev ile mücadele edecek.

98 kiloda Fatih Başköy ise ilk turda Sırp Vladimir Stankic’i 9-0 teknik üstünlükle mağlup etti. İkinci turda İsveçli Emil Sandahl’ı 4-1’lik skorla saf dışı bırakan Fatih çeyrek finale yükseldi. Bu turda ev sahibi ülke Macaristan’dan Zsolt Toeroek ile karşılaşan Fatih Başköy rakibini 5-1 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Azerbaycan’dan Orkhan Nuriyev ile çekişmeli bir maç yapan Fatih rakibine 5-4 yenilmekten kurtulamadı.

Fatih Başköy de akşam bölümündeki üçüncülük maçında Rusya’dan Aleksandr Golovin ile karşı karşıya gelecek.
80 kiloda Burhan Akbudak, ilk turda Rusya’dan Azamat Khakulov’u 8-0 teknik üstünlükle mağlup etti ve çeyrek finalde Ukraynalı Andrii Antoniuk ile karşı karşıya geldi. Rakibine 9-0 kaybeden Türk güreşçi elendi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ