MENÜ

Şampiyon güreşçi altınla ödüllendirildi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Macaristan’ın Szombathely kentinde gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kiloda altın madalya kazanan Murat Ertürk’ü başarısından dolayı kutlayarak Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Şampiyon güreşçi altınla ödüllendirildi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü sporcusu olan milli güreşçi Murat, sabah saatlerinde geldiği kentte ilk olarak Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erzurum’dan şampiyon bir güreşçinin çıkmasının kendileri için gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin de geleneksel sporlara verdiği desteğin takdire şayan olduğunu dile getiren Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyemizin spor kulübünden yetişmiş bir sporcumuz Avrupa’da 86 kiloda şampiyon olarak göğsümüzü kabarttı, darısı diğer sporcularımızın başına. Erzurum’un karakterinde zaten şampiyonluk var. Bunu da özellikle son yıllarda kış sporları, güreş, atletizm ve uzak doğu gibi farklı dallarda elde edilen başarılardan görüyoruz. Bu başarıları taçlandıran son gelişme de Murat Ertürk kardeşimizin Avrupa’da altın madalya kazanması."

Milli güreşçi Ertürk de Avrupa şampiyonasında ilk turdan itibaren güçlü sporcularla karşılaştığını belirterek, Polonya ve Ukraynalı rakiplerini yenerek finale çıkma başarısı gösterdiğini anlattı.

Finalde Macar rakibini 55 saniyede yenerek şampiyon olduğunu anımsatan Ertürk, "Avrupa’nın ortasında ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşı’nı dinlettirdim. Amacım Erzurum’a olimpiyat şampiyonluğu getirmek. Bu başarı Türkiye ve Erzurum’a hayırlı olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu, şampiyon güreşçiye Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri hazır bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ