MENÜ

Atlı Cirit Çalıştayı düzenlendi

ürkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Uşak’ta Atlı Cirit Çalıştayı düzenlendi.

Atlı Cirit Çalıştayı düzenlendi

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) tarafından ata sporu ciridin sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerine yönelik Atlı Cirit Çalıştayı yapıldı.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya GSOF Atlı Cirit Asbaşkanı Mehmet Özgül, genel sekreter Ender Durmuş ile Uşak, Bursa, Kütahya, Manisa ve Kocaeli’den cirit takımlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Mehmet Özgül, Türkiye’de atlı cirit sporunun son yıllarda önemli gelişim gösterdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde düzenlenen atlı cirit müsabakalarına 79 takımın katıldığını ifade eden Özgül, cirit kulüplerin sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerine yönelik toplantıların her yıl tekrarlanacağını ifade etti.

Bu sporun yurt içinde ve yurt dışında yaygınlaşması için çalışma yaptıklarını kaydeden Özgül, çalıştayda özellikle atlı cirit talimatnamesi ile ilgili görüşlerin alınacağını belirtti.

Genel sekreter Ender Durmuş ise ilkini Erzurum’da gerçekleştirdikleri çalıştayın önemine değinerek, "Etkinlikle kulüplerin sorunlarını dinleyip ortak akılla çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Umut ediyorum önümüzdeki süreçte ata sporumuz ciridi daha geniş kitlelere sevdirmeyi başaracağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından değişik illerden gelen kulüp temsilcileri görüş ve önerilerini iletti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ