MENÜ

YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sonuçları!

YÖKDİL sonuçları belli oldu. Sonuçlar Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. YÖKDİL sınav sonuçlarını merak eden YÖKDİL sınavına giren adaylar, Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinden YÖKDİL sonuçlarına öğrenme imkanına sahip. YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sınav sonuçlarına dair tüm detaylar haberimizde...

YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sonuçları!

YÖKDİL sınav sonuçları adaylar tarafından merak ediliyordu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖKDİL Sınavı sonuçlarının bugün açıklanacağını belirtmişti. YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı. Adaylar YÖKDİL sınav sonuçlarına https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden erişebilir. YÖKDİL sonuçlarına dair tüm detaylar fanatik.com.tr'de.

YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sonuçları!


YÖKDİL sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri sayfası üzerinden akademisyenlerin erişimine açıldı. YÖKDİL sınav sonuçlarına erişmek isteyen adaylar sistem üzerinden giriş yaparak detayları öğrenebilecek.

YÖKDİL sınav sonuçlarının değerlendirmesi 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapıldı, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmedi. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edildi ve sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edildi. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanıldı.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YÖKDİL sınav sonuçlarına itiraz 27-31 Mart tarihleri arasında yapılabilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ