MENÜ

Fatih Terim: Hep daha iyisi vardır

Türkiye A Milli Takım Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçının ardından basın toplantısı düzenliyor. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 2-0 kazandıkları Finlandiya maçında rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Fatih Terim: Hep daha iyisi vardır

Türkiye A Milli Takım Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçının ardından basın toplantısı düzenliyor. Fatih Terim, Finlandiya maçını değerlendirdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 2-0 kazandıkları Finlandiya maçında rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, müsabakaya iyi başladıklarını belirterek, "Golleri erken bulduk." dedi. Arda Turan, Yunus Mallı, Volkan Şen, Olcay Şahan ve Cenk Tosun gibi 5 hücumcu ile maça başladıklarını hatırlatan Terim, şöyle konuştu:

"Kendi alanımızı iyi kapatan, her zaman değil ama zaman zaman rakibi sıkıştıran, geçişlerde kaptığı toplarda rakibi sıkıntıya sokan bir futbol oynadık. Orta sahaya Selçuk’un yanına Arda’yı koydum. İkisi çok da iyi oynadı. Niyetimiz çok açıktı ve bundan ödün vermek istemedik. İkinci yarı Okay’ın oyuna girmesiyle daha güvenli hale geldik. Rakip bizi hiç zora sokamadı. Mehmet Topal, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı ve Gökhan Gönül, Selçuk İnan ile müthiş oynadı."

Rahat bir galibiyet elde ettiklerini aktaran deneyimli teknik adam, "Pozisyon vermedik. Zaman zaman pozisyonlar bulduk. İzlanda gibi Finlandiya da çok uzun oyunculardan kurulu bir takım. Bazen sıkışmamızı buna bağlamak lazım. Kimsenin tedirgin olduğunu zannetmiyorum. Rahat bir maç oynadık." ifadelerini kullandı.

"Kosova maçını iyi bitirirsek avantajlı duruma geliriz"

Fatih Terim, Kosova ile haziran ayında Arnavutluk’ta yapacakları maçı kazanmaları durumunda, grupta avantajlı duruma geleceklerini belirtti.
Her maçın kendisine göre önemli olduğunu aktaran Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Kosova, bizim için ciddi bir maç olacak. 11 Haziran’da Arnavutluk’ta oynayacağız. Kosova, her zaman herkese her şeyi yapabilecek bir takım. Bugün doğru oynadık. İlk yarının son saniyesinde direğimizden dönen topun haricinde pozisyon vermedik. Çok sayıda pozisyon bulduk. Aldığımız 3 puan çok önemliydi." açıklamasında bulundu.

Hırvatistan ve İzlanda ile iç sahada oynayacaklarını hatırlatan Terim, şöyle devam etti:

"Haziran ayındaki Kosova maçını da iyi bitirirsek, çok avantajlı bir duruma geleceğimizi düşünüyorum. Ondan sonra Hırvatistan için herhangi bir teknik adam, ’Sahamızda oynamak büyük avantaj.’ diyemez ama seyirciyle oynamak bir avantajdır. Hırvatistan ve İzlanda her yerde herkese her şeyi yapabilir. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Antalya şehrine ve seyircisine teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bizden desteklerini esirgemedi. Sağ olsun bakanlarımızla yanımızda olduğunu ifade etti. Güzel bir gün yaşadık."
Terim, 2-0’dan sonra farka gidebileceklerini vurgulayarak, "Çok daha farklı sonuç alabilirdik. Her beraberlik, her mağlubiyet bizi sıkıntıya sokacak. Bu durumda oynamak çok kolay değil. Hatanın bedelinin ağır olduğu bir ortamda oynamak kolay değil. 2-0’da oyun kopmaz. Oyunu kontrol ederek gitmek bizim için çok önemli. Pozisyon vermemek çok önemli. Daha iyisini yapabiliriz. Bundan eminim." şeklinde görüş belirtti.

"Cenk, Beşiktaş’ta da atıyor"

Fatih Terim, geçen sene 24 Mart’taki İsveç maçında da 2 gol atan Cenk Tosun adına çok sevindiğini söyledi. Cenk’in Beşiktaş’ta da gol attığını aktaran Terim, "Cenk, inşallah bundan sonraki Avrupa kupalarında da gol atar. 24 Mart tarihlerine devamlı maç alalım. Onun adına seviniyorum. Çok çalışıyor. Santrfordan herkesin beklentisi gol atması. Zaman zaman çift atak oyuncusuyla oynayacağız. O zaman daha da rahatlar. Tek başına şu defansla mücadele etmek kolay değil ama maşallah iyi gidiyor. Attıkça kendine güvenini artıracaktır." diye konuştu.

Terim, lig maçlarına 18 yerine 23 kişilik kadroyla çıkılması önerisini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’na sunacağını kaydederek, "Oyuncu maça girme ümidini taşır ve kulüpten, takımdan kopmaz. Tribüne gönderdiğiniz her oyuncu, dışlanmış hisseder. Hoca için de bir kolaylık. Son karar TFF Yönetim Kurulu’nun. 18’in dışında 10 oyuncu kalıyor. Bu az bir rakam değil. Belki 5 oyuncu daha kadroya alabilirsek, psikolojik olarak daha az hasar olabilir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ